Bună ziua!
Da, in cazul in care se cere în instanță anularea contractului de vânzare cumpărare pentru lipsa discernământului, da, prestațiile se înapoiază, ceea ce înseamnă că trebuie să primiti și dvs.banii înapoi.
Acest aspect poate sa îi facă pe moștenitori sa nu atace în instanță actul respectiv de vânzare-cumpărare.
Dar, pe lipsa de discernământ, practica notarilor este cea pe care v-am precizat-o anterior, contrar opiniilor antevorbitorilor mei.
Va precizez acest aspect atât din practica notariatelor, dar și a instanțelor.
Chiar daca este aparent "verde", un om la 90 de ani are inerent niste afecțiuni care îi afectează capacitatea de înțelegere a lucrurilor, tocmai de aceea și notarii și părțile este bine să își ia măsurile de precauție necesare, legiuitorul vorbește de asistarea unui bătrân la încheierea unor acte translative de proprietate, iniar un astfel de contract se poate și anula în instanță, așa cum v-am precizat anterior, mai ales daca moștenitorii găsesc pe acasă niste acte medicale ale bătrânului cu Avc, dementa senila etc., boli inerente de la o vârstă.....
Gabi95 a scris:
Sa spunem ca se anuleaza, dar banii dați pe acest imobil ar trebui sa mi se restituie de către persoana care cere anularea, asa e? Mulțumesc!