avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate folosi RCA in acest caz?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate folosi RCA in acest caz?

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca se poate folosi amiabila si repara masina pe RCA vinovat in cazul de mai jos.
Vinovatul a dat cu spatele si a atins aripa fata a altei masina.
Acesta transporta in portbagaj o bara metalica care iesea putin in afara portbagajului si dauna a facut-o practic cu aceasta bara.
Avand in vedere ca nu a atins cu masina lui direct, se poate incheia amiabila si repara pe RCA dauna ? (pagubitul are pretentie de reparatie la reprezentanta: inlocuire aripa si vopsit metalizat, dauna de abia se cunoaste dar este vorba de o masina aproape noua si un prorietar dificil)
Cel care a provocat dauna are RCA la Grawe.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Dauna neplatita de asigurator! AndreeaIvan AndreeaIvan Buna seara, Asiguratorul masinii mele, refuza sa plateasca reparatia masinii pe care am lovit-o. Am primit citatie sa ma prezint in instanta si sa platesc eu ... (vezi toată discuția)
Repararea mașinii vinovatului după constatarea amiabilă: cum se procedează dacă cel lovit s-a răzgândit, spunând că nu mai vrea să se complice cu asigurătorul? bklash3 bklash3 Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident in care am fost vinovat. Cel din fata a franat brusc, eu neatent si am intrat in el. Au fost doar pagube ... (vezi toată discuția)
Provocare accident rutier stoica_b stoica_b Un conducator auto se afla in depasirea unui vehicul, cand auto care depasea a ajuns paralel cu vehiculul depasit, cel care era depasit nu s-a asigurat la ... (vezi toată discuția)