avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt - se poate retrage plangerea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt - se poate retrage plangerea?

Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema .
Am o plangere prealabila la politie pentru furt.Am vorbit cu persoana care mi-a depus plangerea si ne-am inteles asupra unei sume de bani si astfel isi retrage plangerea.Nu inteleg cum se poate rezolva ,eu stiam ca nu se poate la infractiuna de furt.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate ca acea persoana sa dea o declaratie sau cum sa scrie pentru a nu inainta dosarul si a se da NUP urmarie penala.
Cum pot sa fiu sigur ca dosarul este inchis si mi se v-a face cazier?
Astept un raspuns si poate o propunere de rezolvare.
se face cazier in aceasta situatie?
In cazul infractiunii de furt , incriminata de articolul . 208 din Codul penal, sau a celei de furt calificat , incriminata de articolul 209 din Codul penal , odata ce este depusa o plangere penala sau un denunt , sunt efectuate acte de cercetare.

Plangerea penala prealabila si impacarea nu sunt incidente in cazul infractiunilor sus amintite, asa incat sa exista cauze care inlatura raspunderea penala.


Plangerea penala prealabila reprezinta actul de sesiza a organelor judiciare in cazul infractiunii de furt , incriminata in articolul 210 din Codul penal, subiectul activ al infractiunii fiind calificat .

Impacarea partilor conduce la inlaturarea raspunderii penale.

Asadar, activitatea infractionala este comisa de catre unul dintre soti, in paguba altuia, de catre minor , in paguba tutorelui sau , sau de catre gazduit in paguba gazduitorului.


Daca nu aveti calitatile sus aminite, raspundeti pentru savarsirea infractiunii de furt sau pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Remiterea unei sume de bani poate constitui o circumstanta atenuanta judiciara, in sensul acoperirii prejudiciului cauzat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar camera preliminara - pot invoca ceva dupa noul cod? pauldorin87 pauldorin87 in luna august 2012,mama partii vatamate sesizeaza politia pentru patrundere prin efractie in locuinta fiicei sale.organele de cercetare incep urmarirea ... (vezi toată discuția)
Acuzatia de furt impotriva unui dintre soti ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Se poate formula o plangere la politie impotriva sotului/sotiei sub acuzatia de furt a unei sume de bani existente in casa, domiciliu comun ptr ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor intr-un proces penal nicolae_1984@yahoo.com nicolae_1984@yahoo.com buna ziua vreau o indrumare de cineva care cunoaste in domeniu.situatia este asa sunt cerecetat penal intr-un dosar de furt din locinta in care am stat cu ... (vezi toată discuția)