Bună ziua,
Sunt divorțată de fostul soț de mai bine de 5 ani. În timpul căsătoriei am achiziționat un apartament prin programul prima "Prima casa", credit făcut pe numele lui dar contractul de pe apartament este pe numele amândurora. Contractele de la utilități le-am făcut pe numele meu. Partaj nu am făcut încă fiindcă pana acum ne-am înțeles ca îmi va da el partea mea și sa îl las pe el în apartament, fără sa ne mai complicam cu judecătoria. Între timp s-au schimbat lucrurile și nu ne mai înțelegem și urmează sa deschid proces de partaj, dar problema este alta, am mers să reziliez contractele de la utilități și am avut surpriza sa mi se spună ca au fost deja reziliate de fostul soț și acum sunt pe numele lui.
Acum, întrebarea mea este următoarea : Cum poate cineva să rezilieze un contact în numele meu? Mai ales că mai nou avem și legea GDPR.
Ce pot sa fac în aceasta privința? Nu doresc sa las lucrurile asa fiindcă nu accept ca cineva sa semneze în locul meu, orice ar fi.
Vă mulțumesc!
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cel care locuiește LEGAL și în FAPT la acea locuință, are dreptul legal să încheie contracte cu furnizorii de utilități pe numele lui.
Poate confirma că locuieste acolo ÎN FAPT pe baza unei adeverințe de la ASOCIAȚIE.
Dvs comiteți o faptă PENALĂ, nemailocuid ÎN FAPT acolo de 5 ani, dacă vă duceți la furnizori să reziliați contractele locatarului de drept din acel imobil, deoarece atentați la viața lui.
Totul ce contează la furnizorii de utilități este că NU mai domiciliați ÎN FAPT acolo.
Deci NU AVEȚI dreptate.
Dacă nu mai plătea facturile care erau pe numele dvs până se ajungea la debranșare, și ajungeați să fiți executată silit de executor, având conturile bancare blocate și cu reținere din salariu/pensie....., cum v-ați fi simțit`?!
La noi nu există asociație, și nu poate dovedi cu nici o adeverință faptul că locuiește doar el acolo. El nu este unicul locatar de drept fiindcă contractul pe imobil este pe ambii. Și eu am dreptul să locuiesc acolo LEGAL fiindcă am acel 50% din imobil parte care este a mea. Doar că am vrut eu sa fiu bună și să îl las pe el în apartament până îmi oferă partea mea. Mai întreb încă o data : De unde știe furnizorul că eu nu mai locuiesc acolo ÎN FAPT? Fostul soț neputând să dovedească asta cu absolut nimic LEGAL(decizie, declarație, etc).
Eu dacă merg mâine la E.on și spun ca locuiesc la adresa respectivă, fără nici o dovadă, doar contractul de pe imobil și buletinul, și ca doresc rezilierea de pe numele X după care contract pe numele meu, ma cred nu?! Și mi se și aprobă instant.... Nu?!
Pai și ce siguranță am sau de unde să știu că în cererea de reziliere nu era o condiție care mă pune la o plată anume și fostul nu o plătește (nefiind pe numele lui) și mă trezesc cu citație de la judecătorie? Deci și așa pot să mă aștept la astfel de "surprize"... Nu numai dacă nu ar fi plătit el.
costantincostica
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Contractele se incheie pe o perioada de 1-2 ani. Dumneavoastra nu ati mai fost de 5 ani. Furnizorii au trimis instiintari ca doresc innoirea contractelor, Daca a expirat acea perioada,, contractul s-a reziliat si sotul s-a dus sa faca pe numele dansului contractele.. Despre ce date private vorbim aici ca nu a fost necesar sa va acceseze datele?
cris0811
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
mai mult, nici nu are nevoie de datele dvs sa rezilieze. contractele se inchid automat in momentul in care fostul sot a facut contracte noi, pe numele lui!