avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reziliere contract în numele meu fără aprobarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reziliere contract în numele meu fără aprobarea mea.

Bună ziua,
Sunt divorțată de fostul soț de mai bine de 5 ani. În timpul căsătoriei am achiziționat un apartament prin programul prima "Prima casa", credit făcut pe numele lui dar contractul de pe apartament este pe numele amândurora. Contractele de la utilități le-am făcut pe numele meu. Partaj nu am făcut încă fiindcă pana acum ne-am înțeles ca îmi va da el partea mea și sa îl las pe el în apartament, fără sa ne mai complicam cu judecătoria. Între timp s-au schimbat lucrurile și nu ne mai înțelegem și urmează sa deschid proces de partaj, dar problema este alta, am mers să reziliez contractele de la utilități și am avut surpriza sa mi se spună ca au fost deja reziliate de fostul soț și acum sunt pe numele lui.
Acum, întrebarea mea este următoarea : Cum poate cineva să rezilieze un contact în numele meu? Mai ales că mai nou avem și legea GDPR.
Ce pot sa fac în aceasta privința? Nu doresc sa las lucrurile asa fiindcă nu accept ca cineva sa semneze în locul meu, orice ar fi.
Vă mulțumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă mergeți și declarați că locuiți efectiv la adresă, deși nu o faceți, doar ca să reziliați contractele încheiate de fostul soț cu furnizorii de utilități, veți comite infracțiunea de fals în declarații.

Dacă fostul soț ar fi semnat vreun document în locul și în numele dumneavoastră, cu datele dumneavoastră personale, fără să fi fost mandatat expres de dumneavoastră, am fi tot în prezența unei infracțiuni de fals, iar documentul în sine ar fi lovit de nulitate.

Dar, ca coproprietar, fostul soț avea dreptul să semneze contracte de utilități în nume propriu, iar dacă cumva a avut de declarat că doar el mai locuiește efectiv în imobil, acesta a îmbrăcat forma unei declarații pe proprie răspundere, care nu necesită dovezi suplimentare.

Așadar calmați-vă, nu începeți războaie șicanatorii pe teorii ale conspirației și concentrați-vă pe ceea ce aveți într-adevăr de făcut: partajul.

~ final discuție ~