Locuiesc intr-un bloc nou, cu doar cateva apartamente, cu putine facturi de platit si am hotarat sa ne gospodarim fara sa apelam la serviciile unui administrator. Avem femeie de serviciu, dar nefiind formati in asociatie, nu platim nici un fel de impozit la stat. Facem ceva ilegal?
In situatia de fata NU aveti de ce sa va faceti probleme in privinta femeii de servici pentru ca neexistand vreo forma de angajare ea nu trebuie sa plateasca vreun impozit(asta se traduce prin "munca la negru"). Si, in situatia de fata, e normal sa nu se poata intocmi vreun document pentru ca nu exista... angajatorul!:D
Totusi inteleg ca beneficiati de utilitati, chiar daca e bloc nou. Cine apare la Beneficiar pe facturile respective?:hm:
Va cred ca nu exista probleme intre vecini dar asta, din experienta, e doar o chestiune de... timp! Normal ca eu unul va doresc sa nu ajungeti la divergente niciodata dar... firea omului e imprevizibila!
Prin urmare decizia infiintarii Asociatiei ramane tot la latitudinea dvs.!;)
Succes.
Desigur, avem utilitati. Patru mari si late: curent, apa, lift si gunoi. La toate avem contracte pe numele unor proprietari ca reprezentanti ai asociatiei de locatari (ca ne-am facut stampila cu asociatia de locatari). Avem alesi presedinte, cenzori...dar cam atat. Problema am ridicat-o tocmai pentru ca am avut 3 luni un administrator cu care nu am avut niciun fel de contract, si care, dupa ce ne-am dat seama ca abia isi luase atestatul si nu are nici pic de experienta si mai avea si un comportament neprincipial, printr-o hotarare a comitetului executiv a fost demis.
Acum el ne ameninta ca ne reclama ca nu platim impozit si pentru cele 3 luni cat a lucrat solicita plata concediului de odihna. Refuza sa semneze procesul verbal de predare primire.
Culmea este ca noi pentru asta in angajasem, sa infiinteze asociatia de proprietari...
Concediu de odihna platit?:tomato:
Are haz, omul!! Pai a avut CIM, ca sa beneficieze si de drepturile rezultate din acesta? Nu, dupa cate inteleg!
Parerea mea este sa nu-i dati importanta si sa va vedeti de viata Dv. asa cum v-ati organizat-o.
Totusi, sfatul meu, este sa intrati in legalitate. E mai sigur!
@elga50
Daca-mi permiteti o mica erata... sfatul ar fi sa intre in normalitate pentru ca si acum se afla in legalitate! ;)
@manuelas
Intr-adevar are mare tupeu sa va ceara asa ceva!
Data viitoare intrebati-l daca vrea ca Fiscul sa afle ca a beneficiat de venituri nedeclarate... si deci neimpozitate!?:weg:
Stati linistiti ca nu are ce sa va faca.
Acel administrator are un atestat, asadar este calificat sa administreze o asociatie conform legii. In acest sens el trebuia sa intocmeasca acel contract de munca si sa plateasca toate darile la stat, bineinteles cu semnatura presedintelui...
Proprietarii, membrii asociatiei nu au o calificare, nu au o pregatire, un atestat sa administreze. Daca reclama undeva, se reclama singur. Dumneavoastra ati avut incredere in el ca va administra conform legii si nu in afara legii.