Am depus actele pentru un divort si sunt intr-o mare dilema, sotia plecase de acasa, a revenit si sunt pe cale sa o iert, as vea sa stiu cum este mai bine de procedat ? se mai poate renunta sau daca ma hotarasc sa merg mai departe cu divortul , se poate sa ma recasatoresc ? Ea zice ca orice s-ar intampla vrea sa revina la mine. Chiar nu stiu cum sa procedez #-o
Va multumesc !!! , Copii nu avem si cred ca este mai bine asa deocamdata . De recucerit sotia nu cred ca ar fi cazul pentru ca ea a gresit grav iar increderea in ea mi-am pierduto total si eu si parintii mei , prietenii pana si familia ei . Suntem de aproape 6 ani impreuna si 5 ani de zile a fost o sotie model pentru mine dar ceea ce s-a intamplat in ultimele 5 luni este destul de grav , a plecat de acasa ptr altcineva, timp in care eu am pus depus actiunea de divort . Acum s-a reintors acasa dandu-si seama ca a gresit foarte grav si din spusele ei ar vrea sa-si recastige increderea din partea tuturor care i-a dezamagit si vrea sa-si refaca viata asa cum era inainte . De aceea va intreb pe voi ..... merita sa mai incerc ? sa merg mai departe cu divortul?, sa continuam divortati si in momentul cand am sa cred ca merita iar toata increderea sa ne recasatorim sau sa nu ma prezint la divort si so luam de la capat ?
E foarte greu , nu stiu ce decizie sa iau ......
Va multumesc !!!
Buna seara!
D'l Sorin, problema sta cam asa: daca ati avea catusi de putin intentia de a va retrage din actiunea de divort, desi sotia v'a parasit pentru un alt barbat ,dar ulterior si'a dat seama ca a gresit si s'a intors la dv,inseamna ca undeva,acolo,in inima dv ati iertat'o,pentru ca o iubiti foarte mult, pentru ca sentimentul dragostei este mult mai mare decat cel al despartirii pentru totdeauna fata de sotie.
Eu v'am sugerat sa mergeti inainte cu divortul, pentru ca oricum ,daca o iubiti si vreti sa ramaneti alaturi de ea, dv nu va veti schimba, sentimentele dv vor ramane aceleasi chiar si divortat fiind,in schimb, pe sotie o puteti testa in felul acesta.
V'am spus sa incercati apoi sa o recuceriti, pentru ca daca a avut taria sa va paraseasca pentru un alt barbat , inseamna ca in inimioara ei ceva s'a stins pentru dv,deci, TREBUIE sa o recuceriti.
Dar daca aveti indoieli in ceea ce o priveste pe sotia dv, mai bine lasati lucrurile sa decurga firesc, adica divortul inainte si fiecare cu destinul sau.
Depinde numai si numai de dv.
Sa va ajute Dumnezeu sa luati cea mai inteleapta decizie.
Domnule Sorin777, cred ca e gresit sa va spunem noi ce am face noi... asta pentru ca noi nu suntem dv., nu avem aceeasi experienta de viata, aceleasi sentimente fata de sotia dv. etc.
Noi ne dam cu pareri, insa clarficarea asta poate veni cu ajutorul unui psiholog; chiar si asa, clarificarea va veni intotdeauna din dv, insiva.
Un sfat al meu ar fi sa nu luati nicio decizie pripita, mai bine lasati divortul deoparte un timp sau impacarea depoparte sau totul deoparte pana va clarificati dv. ce doriti cu exactitate. Caci e destul de mare regretul de a nu fi gandit lucrurile cu seninatate, de a fi luat decizii sub presiunea timpului.
Lasati intai lucrurile sa se limpezeasca.
Succes!