Ocuparea abuziva a uscatoriei
Buna ziua, intr-un bloc de 4 etaje, uscatoria comuna se afla intre etaje. Suntem 5 ap. care au acces la uscatorie. De 50 de ani de cand locuim in bloc, uscatoria a fost pastrata goala fiind folosita doar pentru intins rufe. De 5 ani s-a mutat un vecin nou care, fara sa intrebe pe niciunul din cei 4 coproprietari ai uscatoriei, si-a depozitat 2 dulapuri si alte obiecte, ocupand aproape integral spatiul si facilitand cuibarirea porumbeilor, rezultatul fiind o mizerie de nedescris. Eu mi-am montat centrala termica de apartament iar cei de la gaze au pus contorul in uscatorie.
Cand am solicitat vecinului sa-si ia lucrurile din uscatorie pentru ca este parte comuna si nu a avut acordul nostru al celorlalti 4, mi-a raspuns ca o sa-si ia lucrurile cand o sa mut si eu contorul de gaz. De 5 ani ne rugam de el, purtam discutii care nu duc nicaieri, am ajuns la capatul rabdarii cu discutii amiabile.
Ce cale legala avem pentru rezolvarea problemei? Asociatia a intrebat la primarie, politie... toti ridica din umeri si nu ne pot ajuta.
Multumesc
CECILIA ENACHE
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua
Doamna Gradinaru, aici este vorba de uscatorie, dumneavoastra spuneti ca in majoritatea cazurilor acestora le-a fost schimbata destinatia. Nu si la noi in bloc. Doar minunea de vecin a gasit-o goala si curata si a considerat ca poate sa-si extinda apartamentul ocupand-o. Da, este focar de infectie un "covor" de 1 cm de gainat de porumbei iar mirosul este acelasi ca in cotetul de gaini al bunicii de la tara. Da, legea rezolva probleme care nu pot fi rezolvate amiabil. Ma revolta faptul ca eu, nevinovata, trebuie sa pierd timp si bani si consum nervos iar cel vinovat zburda vesel pe campii si te sfideaza sau iti raspunde obraznic. Nu stiu daca stati la bloc, dar daca intr-o dimineata cand iesiti din casa dati cu ochii de dulapul vecinului scos pe hol, plin de gandaci si care miroase urat, ce faceti? Il rugati sa si-l ia, apoi 5 ani urmati toate caile posibile prin asociatia de proprietari, bateti la toate usile primariei si politiei si nu se rezolva nimic.
Cineva aici pe forum mi-a recomandat o reclamatie la pompieri si l-am informat pe vecin ca urmeaza sa o fac. Se pare ca asta este o sperietoare mai mare decat un proces. Si cum concesia este mama bunei intelegeri, sotul meu a scos toti porumbeii afara, a fixat plase de protectie si a spalat iarasi mizeria iar vecinul a scos un dulap. Asta a fost rezolvarea dupa o epopee de 5 ani, cu promisiunea din partea lui ca nu mai rupe plasele.
Multumesc tuturor pentru implicare si raspunsuri.
Cu toate astea userul a intrebat care sunt caile legale? Astea sunt, altele nu exista. Si asta este valabil atunci cand persoana abuziva nu elibereaza de buna voie uscatoria. Alta cale, ar mai fi ca asociatia sa intre cu forta in uscatorie, fiind parte comuna, si sa puna un lacat acolo. Pe de alta parte, si locatarul ala ar putea sa faca sesizare la politie, intrucat el are bunuri acolo, si nu primeste acces la ele( deci va trebui sa primeasca o cheie)....iar jocul de-a soarecele cu pisica va dura la infinit. Pana la urma, cand e vorba de asa multa rea credinta solutia cu instanta e cea mai buna, Si indiferent cat timp ar dura, nu e asa rau, pentru ca la final se va obtine o rezolutie in favoarea asociatiei. Alternativa ar fi ca ceilalti locatari sa stea asa, pe timp nedefinit, privati de acces la uscatorie.
Nu se poate pune lacat, exista un contor acolo, este necesar accesul liber la acesta.
Doamna, regret ca va supara spusele mele, ati intrebat ce se poate face legal, v-am raspuns. Inteleg ca nu va convine raspounsul, insa aceasta este legea si realitatea este ca ori de cate ori nu ne place ceva ce se intampla in societate, avem mereu varianta de a renunta sau de a investi timp, bani si efort. Asta e solutia in majoritatea cazurilor, asa functioneaza societatea si aceasta functionare a societatii este cea corecta.
Nu este voie de justitiari, nu este voie sa abuzam, este deschis accesul catre justitie. Care, sigur, poate incepe cu o informare care este ieftina, rapida si are sanse de a regla doar ea insasi situatia.
Toti trebuie sa facem efort pentru a ne apara drepturile, mai ales cand sunt incalcate, asa functioneaza un stat de drept. Regret ca va supara, nu e ok sa o luati personal, as fi raspuns astfel oricui pentru ca asta e legea. Nu ajuta sa fiti suparata. Nu vine nimeni sa ne faca ordine in relatia cu vecinul, fie la bloc, fie la casa. Noi facem efort, noi investim resurse.
Sper ca v-a mai trecut supararea, ma bucur ca se rezolva!
Zi senina!