avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Sunt pensionara la limita de varsta. in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Sunt pensionara la limita de varsta. in urma recaculari ...

Buna ziua! Sunt pensionara la limita de varsta . in urma recaculari pensiei mi-a scazut cu 100 de lei desi punctajul este acelasi cu cel din decizia ultima. Dar mi s-a luat 7 lun din vechime.. contributiva. Pe toate decizile am 15 ani cotizat ,, 13 ani imvaluditate. Total 33 ani , Din cei 15 ani 10 sunt la grupa 1 Pensia 1500 a ramas 1400 lei Va nultumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: anyka49 , utilizator 14:57, 6 Septembrie 2024
Buna ziua, Dul Mircea Carp ! Astep cu mare interes un raspuns de la dvs.dupa ce v-am trimis deciziile de pensi si cupon de pensie. . Mii de multumiri ! (0771191361)
Explicatia nu este simpla.
Incerc:
V-ati deschis drepturile cu un nr. de puncte real;izate de 16,50747 in care intra si cele ale stagiului potential(in numar de 4,8).
Adica 12 ani x 0,4
La data deschiderii dreturilor stagiul complet l;a care se raporta punctajul mediu anual i cazul d-voastra era de 30 ani.
16,50747:30=0,55025
La trecerea la limita de varsta cele 4,8 puncte aferente stgiului potential au fost inlocuite cu cele afereente pensiei de invaliditate.
Pensia de invaliditate in cazul d-voastra aducea 0,2 puncte in loc de 0,4 cat aducea stagiul potential.
4,8 - 2,4 = 2,4 puncte pirdute la trecerea ;la limita de varsta.
Tot la data trecerii la limita de varsta a crescut si stagiul complet de cotizare la care s-a raportat punctajul mediu anual in cazul d-voastra de la 30, la 33 ani si 1 luna.
O alta pirdere de 10,08%.
Indicele de corectie de 1,41 a neutralizat acele pierderi.
Acumprin scoaterea din calcul a indicelui de corectie s-a piedut din nou.
Intr-un final totiul este in regula.
Asta este legea.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am explicat cam cum s-au miscat punctele in plus si minus.
Adica ele au fost influientate de stagiul potential, sragiul asimilat aferent pensiei de invaliditate cat si indicelui de corectie.
Acum simplific si spun:
Pe legea 263/2010:17,79676:33,0833x141%x20232 = 1533 lei pensie.
Pe legea 360/2023 17,69676x81=1434 lei pensie.
Va multumesc frumos Dul Mircea Carp ! Multa sanatate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara mă poate ajuta cineva cu o întrebare eu am stagiul ... tolea mioara tolea mioara Bună seara mă poate ajuta cineva cu o întrebare eu am stagiul total de cotizare realizat 29 ani 7 luni 25zile cu un total puncte realizate:19.08919 ... (vezi toată discuția)
Determinarea cuantumului pensiei Giubega Giubega Pensia la limita de varsta poate fi mai mica decat pensia de invaliditate??Mentionez ca am calculat personal dupa graficul de calcul de pe site-ul La ... (vezi toată discuția)
Intarziere emitere decizie limita de varsta monagab1 monagab1 Tatal meu a implinit in luna mai varsta pt. pensionarea la limita de varsta. Deocamdata are decizie de invaliditate nerevizuibila de anul trecut. Are 60 de ... (vezi toată discuția)