avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informație! ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informație! Detin o garsoniera ...

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o informație!
Detin o garsoniera pe care o inchiriez in regim hotelier in sectorul 3.
Am voie sa montez la intrarea in bloc pe un perete exterior o cutie securizata de dimensiunea unui telefon pentru a o folosi eu si cu clientii mei pt a lasa cheile garsonierei acolo?
Vreau sa stiu daca este legal sa montez acea cutie securizata sau imi trebuie anumite autorizații sau aprobări! Si unde ar trebui sa ma adresez? Menționez ca presedintele blocului a zis ca nu imi da voie sa montez acea cutiuta. Va rog sa ma lamuriti! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 12:00, 13 Septembrie 2024
Articolul 36
Schimbarea destinației proprietății comune este permisă cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
a) numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți coproprietari;
b) numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiții normale a condominiului de către toți proprietarii;
c) în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu;
d) după obținerea prealabilă a acordurilor, avizelor și autorizațiilor necesare prevăzute de legislația în vigoare, emise în condițiile legii de instituțiile/autoritățile abilitate în acest sens.
[ link extern ]
În principiu, treaba e simpla...ține doar de asociație și va loviți de președinte. Poate dacă plătiți o mica chirie accepta.

Gasiti o alta soluție.
Buna ziua

Conform art 39 din legea 196/2018:
Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare.

Deci da, aveti voie sa montati acea cutiuta dar numai in conditiile de mai sus.

Presedintele asociatiei, in calitate de proprietar are si el un vot. Insa nu poate decide de unul singur daca primiti sau nu aprobarea. Daca proprietarii afectati sunt de acord si aveti acordul a 2/3 din membrii asociatiei, atunci va puteti monta cutiuta.

Exista insa si alte modalitati de a rezolva problema, fara montarea unei cutii. In speta incuietori electronice si, pentru partea de interfon, module care se instaleaza in casa si care permit deschiderea usiii de intrare in bloc fara sa fie nevoie de cheie sau card (simuleaza deschiderea din apartament --> [ link extern ] /)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie legal sa montez o cutie serurizata mica pt chei pe fatada ... Smariusagentul Smariusagentul Am voie legal sa montez o cutie serurizata mica pt chei pe fatada blocului la intrarea in bloc pt a o folosi la i chieierea in regim hotelier gen airbnb si ... (vezi toată discuția)
Autorizatie inchidere balcon glabela glabela Buna ziua , pentru inchiderea balconului cu tamplarie pvc si geam termopan este necesara autorizatie de constructie. Va rog sa precizati articolul din legea ... (vezi toată discuția)
Buna seara, se poate schimba destinatia unei incaperi ... Mokka R Mokka R Buna seara, Am o intrebare se poate schimba destinatia unei incaperi (parte comuna asa cum scrie in CF) din uscatorie in depozit de biciclete ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)