avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara. Am avut o contestatie la executare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara. Am avut o contestatie la executare respinsa in fond ...

Buna seara.
Am avut o contestatie la executare respinsa in fond anul acesta, nu am mai depus apel. Ca motiv de contestatie am invocat lipsa calitatii de reprezentant conventional si legal. La dosar era depusa o intampinare insa facea referire doar la firna fara a specifica numele reprezentantului legal si nu era semnata trecut doar cf. contract.
Azi am intrat in posesia unei alte imputerniciri care a fost emisa intr-un alt dosar in alt judet, alt debitor in 2021. Am constatat ca ambele au la baza acelasi contract de reprezentare , nu au specificat numele reprezentantului legal si nici nu sunt semnate de acesta. Mi se pare nelegal, pot solicita rejudecare pe baza acestei descoperiri? multumesc
Cel mai recent răspuns: dragos.c , utilizator 11:51, 20 Septembrie 2024
Dosarul e terminat, discutiile sunt inutile. Era bine sa fi avut contestatia redactata de un avocat. Daca ati avut-o redactata de un avocat, inseamna ca nu ati inteles ce a invocat, caci eu nu pricep ce doriti sa spuneti si despre ce reprezentant, ba cel legal, ba cel conventional... oricum discutiile sunt tardive acum.
Da, imputernicirile avocatiale se pot folosi nesemnate, dealtfel scrie marunt chiar imediat sub locul lasat liber pentru semnatura clientului. Gasiti modele pe net.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Buna sera,
Da contestatia a fost redactata de un avocat. Am inteles si ce a vrut sa spuna, poate nu m-am exprimat eu bine aici.

Stiu ca imputernicirile pot fi si nesemnate de reprezentantul legal , insa atunci cand este reprezentata o firma consider ca ar trebui trecut si numele reprezentantului legal pe acea imputernicire, adica : clientul SC X SRL prin .... - numele reprezentantului legal.

Practic doar formal e acea imputernicire la dosar si asa cum am spus anterior, consider ca nu emana de la reprezenatantul legal si e posibil sa nu reprezinte firma SC X SRL intrucat nu au cerut cheltuieli de judecata pentru actele facute in dosarul de executare si nici pentru reprezentarea din dosarul de contestatie la executare. Nu cred ca lucreaza gratis.

Iar acum am intrat in posesia altor 2 imputerniciri avocatiale din judete diferite si ani diferiti , in care este trecut acelasi contract de reprezentare , tot acelasi client, SC X SRL tot fara a specifica numele reprezentantului legal. Nici in aceste cazuri desi s-au facut acte si catre executori si in instante nu s-au cerut cheltuieli de judecata pentru reprezentarea avocatiala, unul din dosare s-a incheiat in 2021 iar altul in 2023.

De aceea am intrebat daca pot cere revizuire , sau eventual contestatie in anulare , Nu cred ca firma de avocatura AAAA si asociatii lucreaza de 3 ani gratis pentru SC X SRL. ( as fi trecut denumirile dar nu stiu daca am voie).

Sper sa se inteleaga la ce m-am referit. Multumesc
Nu cred ca putem avea suficiente date aici ca sa putem sa va indrumam, caile extraordinare de atac sunt mai tehnice, ar trebui sa discutati cu un avocat care sa vada dosarele. Nu vad insa o problema ca este acelasi contract.
Trebuia invocata lipsa calitatii de reprezentant, daca a fost, instanta s-a pronuntat si nu ati atacat sentinta.
Multumesc,
A fost invocata lipsa calitatii de reprezentant si legal si conventional, instanta a motivat doar ca respinge exceptiile pentru ca e depusa imputernicirea. La acea data nu aveam aceste noi imputerniciri si nu avea rost sa atac sentinta.
Multumesc,
A fost invocata lipsa calitatii de reprezentant si legal si conventional, instanta a motivat doar ca respinge exceptiile pentru ca e depusa imputernicirea. La acea data nu aveam aceste noi imputerniciri si nu avea rost sa atac sentinta.

Alte discuții în legătură

Imputernicire avocatiala - lipsa calitatii de reprezentant? iuliamariana iuliamariana Va rog un sfat... Am pe rolul judecatoriei Ordonanta de plata OUG 119, debitorul si-a angajat avocat la termenul pe care l-am avut a depus intampinare si ... (vezi toată discuția)
Reprezentare conventionala Chestiuta Chestiuta Buna ziua., Am depus o contestatie la executare respinsa de instanta, fond si apel. Insa am contestat lipsa calitatii de reprezentant legal si sau ... (vezi toată discuția)
Semnatura fara imputernicire avocatiala cris_deo cris_deo buna seara . am si eu o intrebare: o actiune in judecata poate fi facuta si semnata in acelas timp de un avocat daca nu are imputernicire avocatiala de la o ... (vezi toată discuția)