avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Anulare factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Anulare factura

Am avut un contract de colaborare intermediere privind servicii Tazz livrare la domiciliu. Administratorul firmei cu care aveam contract de intermediere mi-a cerut chitanță și factura pentru suma de bani cash care îmi amea de la clienții care platisera așa, dar din ce am dedus, se și scădea acea suma din venitul meu. Mai mult, el nu îmi vira acea suma. Acum a spus că factura mea a fiat abuzivă, am a luat factura cerând să îmi transfere banii castyla Tazz sa rezolv cu ei detaliile platii. Se accepta anularea facturii daca am fost informat ca se consideră abuzivă și nu va fi onorata? Menționez că factura nu a fost încărcată in SPV înainte de anulare ci transmisă doar pe E-Mail clientului și a fost anulată tot printr-un E-Mail
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Deni_ , utilizator 22:46, 22 Septembrie 2024
Deoarece banii încasați cu numerar de clienții Tazz au rămas la dumneavoastră, trebuie facturați și eliberată chitanță.
Buna seara și mulțumesc pentru răspuns. Problema e că nu i-am luat în numele meu, ci în numele Tazz. Daca firma de intermediere dorește să îi colecteze, așa cum scrie in contract, nu ar trebui sa îmi elibereze aceasta chitanță și factura? Eu așa înțeleg, sau înțeleg să ii virez firmei Tazz, care sa ii dea intermediarului tot dupa ce primește chitanță și factura. Banii respectivi fiind ai firmei Tazz și nu ai mei, eu pot sa ii virez doar firmei Tazz fara chitanță și factura, eu așa înțeleg. Va rog să mă lămuriți.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2024
Deni_, utilizator
La fel, daca firma de intermediere îmi colectează banii câștigați și îi păstrează și trebuie să mi-i vireze, poate să facă acest lucru doar după ce eu trimit factura. Nu am înțeles eu bine?
Deni_, utilizator
Buna seara și mulțumesc pentru răspuns. Problema e că nu i-am luat în numele meu, ci în numele Tazz. Daca firma de intermediere dorește să îi colecteze, așa cum scrie in contract, nu ar trebui sa îmi elibereze aceasta chitanță și factura? Eu așa înțeleg, sau înțeleg să ii virez firmei Tazz, care sa ii dea intermediarului tot dupa ce primește chitanță și factura. Banii respectivi fiind ai firmei Tazz și nu ai mei, eu pot sa ii virez doar firmei Tazz fara chitanță și factura, eu așa înțeleg. Intermediarul dorește că eu sa emit in numele PFA ului meu factura și chitanta pentru acea suma, deși nu toată suma e a mea și clienții au primit de la restaurant bon fiscal și din câte știu Tazz le dă și factura pentru acei bani pe E-Mail, deci înțeleg că nu ar fi corect sa dau eu chitanță și factura pentru acei bani deoarece s-a emis deja o factura pentru acei bani către clienți așa cum e legal, de firma căreia îi aparțin banii, adică de Tazz. Eu doar păstrez banii respectivi pana la bilanțul final. In mod similar, Tazz pastreaza banii câștigați de mine până la bilanțul final, care se face o data la 7 zile in mod normal, însă acum totul s-a răsturnat, din cauza situatiei existente. Va rog să mă lămuriți.
Iulian MANEA a scris:

Deoarece banii încasați cu numerar de clienții Tazz au rămas la dumneavoastră, trebuie facturați și eliberată chitanță.

Deni_, utilizator
La fel, daca firma de intermediere îmi colectează banii câștigați și îi păstrează și trebuie să mi-i vireze, poate să facă acest lucru doar după ce eu trimit factura pentru banii ce mi se cuvin, la 7 zile, însă acum repet, totul s-a răsturnat din cauza situatiei existente. Nu am înțeles eu bine?

Iulian MANEA a scris:

Deni_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

monografie casa de expeditie ani_beita ani_beita Va rog sa ma ajutati cu o monografie casa de expeditie/intermediere transporturi ! Multumesc !:) (vezi toată discuția)
Buna ziua. se poate asa ceva? am platit (cu cardul firmei) pt. ... Botond D. Botond D. Buna ziua. Se poate asa ceva? Am platit (cu cardul firmei) pt. un pizza folosind aplicatia Tazz. Au luat o taxa de 0,99 lei ca \"Servicii operaționale\", ... (vezi toată discuția)
Buna seara! detin un srl cu codul caen 4619 pe firma este intermedieri ... andreeaoana andreeaoana Buna seara! Detin un SRL cu codul caen 4619 pe firma este intermedieri în comerțul cu produse diverse, sunt intermediar între firma mea si compania cu ... (vezi toată discuția)