Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Reinnoire buletin , nu sint recunoscuta ca vaduva in Romania, figurez casatorita sotul meu murind in Franta

Buna ziua,
Am depus cererea de reinnoire a buletinului acesta fiind expirat.
Am depus copii dupa certificatul meu de nastere romanesc, copie dupa certificatul de casatorie romanesc, documentul care justifica domiciliul in Romania, care au fost primite.
Am vrut sa depun copii dupa certificatul de deces francez original si tradus si legalizat la notariat al sotului, care a murit in Franta,
Fiind vaduva, eu vroiam sa ma inregistrez ca vaduva.
Doamna de la ghiseu nu a primit certificatul de deces francez si mi-a spus ca in Romania eu nu sint considerata vaduva ci Casatorita, deci a sters casuta "vaduva" si a bifat casuta "casatorita"
Mi-a spus ca trebuie sa ma duc sa transcriu acest certificat de deces la primaria la in Romania, pentru a figura in registrele de stare civila romanesti, pentru a fi considerata vaduva in Romania.

Am fost uimita ca a sters casuta « vaduva » si a bifat casuta « casatorita »
Cum nu pot fi considerata vaduva, ci casatorita in Romania, cind sotul meu a murit in Franta, si certificatul de deces francez a fost tradus si legalizat la notariat in Romania?
Va multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Procura carte de identitate ioanapasisneac25 ioanapasisneac25 buna ziua.Ma numesc Ioana stau in Franta si trebuie sa merg in tara ptr ca in luna ianuarie mi-a expirat buletinul.as avea doua intrebari :ar fi probleme la ... (vezi toată discuția)
Casatorie in franta apetra apetra in cazul casatorie cu un cetatean francez in Franta, casatoria este recunoscuta automat in Ro sau trebuie facute formalitati specifice? (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de casatorie dupa un divort Rodi111 Rodi111 Buna seara . Pentru obtinerea cetateniei un Franta se cere certificatul de casatorie in original. Sunt divortata din 2003 si actul original à fost depus la ... (vezi toată discuția)