avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Eu împreună cu soția mea în timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Eu împreună cu soția mea în timpul căsătoriei ...

Bună ziua,eu împreună cu soția mea în timpul căsătoriei am fost numiți într-un testament legatari cu titlul particular sa primim o casa și un teren.Dupa decesul autorului am dezbătut succesiunea în justiție, instanta nea admis acțiunea și a constat ca atât eu cât și soția santem mostenitori testamentari ai defunctului, și a dispus ieșirea din indiviziune dintre mine soție și copii defunctului și a dispus atribuirea către mine și soție a bunurilor lăsate prin testament.
Am primit Hotărârea instantei atât eu dar și soția.As dori să-mi spuneți aceste bunuri sant bun comun sau moștenire a fiecăruia.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 16:09, 23 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Manguroberto@gmail.com a scris:

Și atunci de ce în încheierea de carte funciara este menționat faptul ca se intabulata dreptul de proprietate mod de dobândire hotărâre judecatoreasca cota 1/1 bun comun și nu specifica nimic de mostenite.


Pentru ca în general, registratorii de carte funciara nu își bat capul cu astfel de detalii.
Dacă nici în hotărârea judecătorească nu s-a specificat exact ca soția si dvs aveți fiecare câte o cota parte de 1/2 si s-a lăsat în coada de pește, fix asa s-a făcut și intabularea. Tot în coada de pește.
Sunt hotărâri judecătorești, unde se atribuie un lot la 5 persoane, de exemplu. Iar intabularea se face tot asa: cota de 1/1, proprietatea numitilor A, B, C, D, E.
Ideea e: pe dvs nu va afectează cu nimic.
Ca e în devălmăşie, ca e în coproprietate, tot juma juma aveți, iar bunul tot comun este.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru că ați moștenit împreună respectivele bunuri, nu dumneavoastră casa și soția terenul sau invers. Bunurile moștenite de dumneavoastră nu sunt supuse regimului matrimonial al comunității de bunuri, așadar nu fac obiectul proprietății comune devălmașe a soților. În schimb, fiind dobândite împreună, ele fac obiectul proprietății comune pe cote părți, de unde și cotele de 1/2 soția și 1/2 dumneavoastră.


Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2024
gi-jane2, moderator
Eu vreau sa spun ca după succesiune am depus Hotărârea judecătorească și am fost înscriși în Registrul de evidenta fiscala Atât soția cât și eu având calitatea de coproprietar ,când am depus documentele pentru intabulare am depus și Certificatul de atestare fiscala în care santem trecuți amândoi ca coproprietar.Eu întreb de ce în cartea funciara nu este trecut modul de dobândire moștenire prin succesiune în cota de 1/2 asa cum este corect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți o cerere de rectificare la OCPI, dacă nu este menționată dobândirea prin moștenire conform HJ nr. din data.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde o sa primiti raspunsul, ca din moment ce nici in hotararea judecatoreasca nu sunt scrise cotele, nici ei nu pot sa le intabuleze.

Alte discuții în legătură

Anulare certificat de mostenitor liliana szilagy liliana szilagy sunt pusa intr-o situatie putin delicata, in sensul ca particip la actiune in justitie de anulare a unui certificat de mostenitor. Prin certificatul de ... (vezi toată discuția)
...iesire din indiviziune... ContSters4579 ContSters4579 ...ce spunet, daca un sot a dobandit prin mostenire bun propriu 1/2 dintr-un imobil,si cealalta cota de 1/2 impreuna cu sotul prin intretinere bun comun, ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Inainte de 1989, mama a cumparat o casa impreuna cu tatal meu, care intre timp a decedat. Doresc sa vand aceasta casa, cum pot proceda? Mentionez ... (vezi toată discuția)