avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intelegeri amiabile
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intelegeri amiabile

am fost victima unui accident rutier in urma caruia am suferit o interventie chirurgicala in care mi-am pierdut un organ (splina) si am necesitat un nr. de 35 zile de ingrijiri medicale asa cum reiese din certificatul medico-legal. Ancheta penala inceputa impotiva faptuitorului inca nu sa finalizat desi a trecut 1 an de la data accidentului. Intrebarea mea este daca pot sa fac o intelegere cu asiguratorul desi nu exista inca o hotarare judecatoreasca ci doar procesul verbal de constatare din care reiese ca autorul acestui accident este vinovat?
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 00:48, 27 Februarie 2010
Referitor la intrebarea pe care am lansat-o in legatura cu intelegerile amiabile intre victime si asiguratori, am reusit sa ajung la o intelegere cu asiguratorul Aliannz-Tiriac chiar si fara o hotarare judecatoreasca in baza circularei 4472009 .
Felicitari=D>
Se pare ca v-au folosit indemnurile noastre!
Circulara mentionata, probabil este de uz intern si nu are relevanta la alti asiguratori.
dar de ce nu incercati sa va intelegeti cu faptuitorul.
in cazul dvs.este vatamare corporala din culpa,grava si ancheta se face din oficiu,oricum va ajunge in instanta,poate va despagubeste individul si demonstreaza instantei acest lucru,fiind absolvit ulterior de o parte din cheltuieli

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum platesc asigurarile in urma accidentelor cu morti invmona invmona accident in care au fost implicate doua masini:cea vinovata in care a si murit o femei si masina sotului meu ,fara victime.fata masinii este praf,asigurarea am ... (vezi toată discuția)
Accident in rupea osan_florentina osan_florentina suntem victime colaterale, adica, la 21.30 un microbuz a acrosat o caruta iar dupa ce a trecut acesta, o roata de la caruta a venit in noi.ne-a avariat bine, ... (vezi toată discuția)
Lamuriri art.46 alin.3lit.b ciochina luminita ciochina luminita Conform art.46 din Normele aplicabile la data evenimentului rutier si care stipuleaza : Art.46 in cazul in care accidentul de vehicul face obiectul unui ... (vezi toată discuția)