avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, sunt tatăl unui băiețel în vârstă de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, sunt tatăl unui băiețel în vârstă de 6 ani, ...

Bună ziua, sunt tatăl unui băiețel în vârstă de 6 ani, am fost căsătorit după care am divorțat mi s-a acordat un program de vizită 2 weekenduri pe luna , o lună din vacanța de vară și un Crăciun la mine unul la ea. Judecata a avut loc în Suceava orașul unde locuim și eu și ea cu copilul. Instanța a întrebat și am fost de comun acord ca minorul să locuiască la domiciliul mamei copilului. Problema este ca ea vrea să plece cu tot cu copil la Timișoara iar eu nu am posibilitatea deplasării pentru a vizita copilul atâția km. În timpul samtapamnii sunt la muncă și nici mașina nu am plus ca ar fi niște costuri pt aceste deplasări frecvente. Am citit pe internet ca nu poate muta domiciliul in alt oraș deoarece împiedică sa îmi exercit drepturile de autoritate părintească și programul meu de vizita automat nu mai poate fi respectat. Nu mi se pare normal sa nu îmi pot vedea copilul sa pot participa la ședințele cu părinții la școală etc. ea poate lua decizii fără mine ? De ce mai există autoritate părintească comună de ce mai există acel program de vizita stabilit de judecător ? Judecătorul la luarea deciziei știind ca ea locuiește în același oraș nici de cum ca vrea să plece la sute de km pt a mă împiedica pe mine.
Pot exista urmari, insa faraa sa actionati in baza unui plan, slabe sanse sa obtineti ceva potrivit. In esenta, in orice situatie daca ar exista remediu legal, insa oamenii nu ar face demersurile corespunzatoare, remediul acela nu s-ar aplica.
V-am spus: aici nu mai aveti ce face; notificati, negociati. Nu vrea? Foarte bine, va folositi de asta. In situatia actuala nu aveti de ce va folosi, trece timpul si nu va faceti probe si in acum nu, nu prea vad cum sa o impiedicati. Scopul nu e sa va razbunati, ci sa tineti legatura cu copilul, corect?
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Așa este , eu voiam să știu doar ce pot face în acest caz, și de ce nu poate fi sancționată dacă ea încalcă legea. Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
Care este scopul? Ca nu imi e clar daca doriti sa aveti legaturi cu copilul sau cu fosta. In functie de astea se poate stabili ce sa faceti.
Dar ca sa aiba efecte, cum v-am mai zis, nu va luati info de aici, ci vorbiti cu un avocat, notificati inca inainte sa se mute, eventual negociati etc. Mai stati aici si o sa pierdeti sanse si timp...
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Da, trebuie sa consultați juridic un avocat.
Nu este ceva simplu și trebuie procedat după anumite scheme juridice în funcție de situație.
Este mult de discutat în funcție de fiecare detaliu din acest caz.
Nu exista o soluție universal valabila care sa fie expusa fără a se tine cont de detaliile cazului concret.
Orice amănunt și mișcare juridică schimba datele problemei juridice.

București 2024
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Liliana Gradinaru a scris:

Pot exista urmari, insa faraa sa actionati in baza unui plan, slabe sanse sa obtineti ceva potrivit. In esenta, in orice situatie daca ar exista remediu legal, insa oamenii nu ar face demersurile corespunzatoare, remediul acela nu s-ar aplica.
V-am spus: aici nu mai aveti ce face; notificati, negociati. Nu vrea? Foarte bine, va folositi de asta. In situatia actuala nu aveti de ce va folosi, trece timpul si nu va faceti probe si in acum nu, nu prea vad cum sa o impiedicati. Scopul nu e sa va razbunati, ci sa tineti legatura cu copilul, corect?

Vreau sa imi fac datoria de tata doar ca ea împreună cu familia ei îmi îngrădește acest drept. Vreau să îi cumpăr lucruri iar ei zic ca nu are nevoie ca are tot ce îi trebuie, ca la termenele de la procesul de divorț să zică ca nu am contribuit viața copilului dar nu mă lasă să fac acest lucru nu ca e rea intenție din partea mea

Alte discuții în legătură

Program de legături personale Adina435 Adina435 Buna ziua. Are dreptul fostul soț la program de vizita daca nu este copilul lui? De la nastere este trecut pe numele fostului sot,dar in urma divorțului,a ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Perioada care ii revine tatalui sa stea cu copilul letitziaS letitziaS Buna ziua. Am un copil de 2 ani,iar eu si tatal copilului nu suntem casatoriti. In urma diferitelor neintelegeri intre noi, eu consider ca o despartire ar fi ... (vezi toată discuția)