avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prezenta obligatorie avocat la contestare amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prezenta obligatorie avocat la contestare amenda

Buna ziua,
La Instanta,,trebuie sa am un avocat la contestarea unui PV de contraventie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: niccu , utilizator 18:04, 6 Februarie 2025
Dle avocat Niculescu !
Am intrebat PL ce masuri s-au luat fata de cei parcati pe trotuare fara sa respecte Art. 72 din OUG nr. 195/2022 care:
interzice ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, impunând șoferilor obligația de a lăsa un spațiu de minimum un metru pentru circulația pietonilor. În caz contrar, aceștia riscă să fie amendați și să li se ridice mașina.

Raspunsul a fost ca s-a emis avertisment !
Unde scrie in Lege ca atat era sanctiunea?

Voi comunica in continuare desfasurarea faptelor !
LA MULTI ANI tuturor !
Continui sa comunic: dupa ce am trimis fotografii si cu alti Parcatori aflati in aceeasi situatie ca si mine,cu toate trotuarele blocate,oamenii deplasandu-se cu carucioarele pe carosabil,zile la rand,si fara a avea in geam Instintari de la PL,parcari pe "spatii verzi ",mi-a fost trimis doar "avertisment " !!
Apreciez Politia locala! pt. ca nu m-a discriminat .
Multumesc tuturor care au vrut sa ajute.Voi incerca si eu la fel.Deci :la o instiintare,luati-o,cititi-o,vedeti ce spune Legea,si incercati sa fiti tratati ca toti ceilalti ! tratati cu calm.
La PV de contraventie,semnati-l dar cu menstiunea ca situatia nu corespunde cu realitatea. Apoi cautati sa demontati excesul de zel si discriminarea.
Fiti foarte atenti in jur,nu va pierdeti si mai ales sortati din sfaturi pe cele care va ajuta,nu pe cele care va acuza!
Nu va trebuie Avocat !
Dupa cum mi s-a raspuns,chiar e mai sigur fara.
Multa sanatate si cat mai putine contraventii !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa pv contraventie inexistenta conform codului postal niccu niccu Buna seara, Am primit o comunicare pt parcare pe spatiul verde de la Politia locala-PL sect6 Cautand strada si numarul de pe comunicare,am constatat ca nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara, politia locala opreste pe aleile din spatele blocurilor. ... niccu niccu Buna seara, Politia locala opreste pe aleile din spatele blocurilor. Ca sa amendeze pe cei care comit contraventii. Pe ei cine-i sanctioneaza? Se interzice ... (vezi toată discuția)
Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)