Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, am custodia exclusivă a copilului ...

Bună seara ,am o întrebare,am custodia exclusivă a copilului dar el are numele de familie al tatălui , noi fiind necăsătoriți, pot schimba numele copilului pe numele meu ? mulțumesc frumos!
nu
Numele unui om se stabileste la nastere. Nu se modifica de cate ori vrea un parinte, ci cu temeiuri serioase, nu se modifica odata cu starea civila a mamei, a tatalui, cu despartirile sau impacarile parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume minor cu acordul ambilor parinti ghiocelul ghiocelul 1As vrea sa stiu daca ambii parinti sunt de acord ca numele minorului sa fie schimbat, adica sa fie trecut pe numele mamei este posibil si daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele copilului fara acordul tatalui? catyelena catyelena Am un baiat(4ani si 3luni) din o relatie (necasatoriti-copilul pe numele lui). Tatal nu ajuta la cresterea lui cu nimic de 3 ani si 8 luni. Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)