avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mă poate da tata afară din apartament dacă am 19 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mă poate da tata afară din apartament dacă am 19 și sunt bisexual?

Mă poate da tata afară din apartament dacă nu vrea să mă primească din cauză că sunt bisexual?

Am 19 ani, în 3 luni împlinesc 20, sunt la Universitate în primul an. Alaltă ieri am dormit la prietenul meu (despre care nu știe că-mi este partener), iar când am venit acasă (ieri), m-a forțat să-i fac un coming out. Îi este scârbă de mine, și m-a amenințat de 2-3 ori că mă dă afară din apartament. Mama a murit acum 10 ani, iar sora mea are o altă locuință deja.
Este legal să mă da afară? Vă rog ajutați-mă, mi-e frică..
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 10:18, 31 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca nu stia, dar cam banuia...
Depinde de unde locuiti in timpul anului universitar, daca va asigura intretinerea prin asigurarea locuintei sau altfel... De dat afara va poate da, daca va puteti pastra dreptul de a locui acolo depinde si de alte aspecte, cum ar fi al cui este imobilul, cum va intretine tatal etc.
Nu stiu daca este chiar sanatos pentru dv. sa ramaneti acolo.
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Tatăl meu a plătit până acum pentru locuință în timpul anului universitar, în cămin, iar nu sunt sigur cui din familie aparține apartamentul unde locuiesc în mod normal, dar știu că jumătate îi aparține lui, iar din rest, jumătate al meu și jumătate este al sorei mele. Deci 2/4 apartamentului e al lui, ¼ al meu.
Intai trebuie sa stiti, nu sa credeti. Apoi sa puneti calm relatia pe noi baze, de la egal la egal, ca intre doi adulti, tata si fiu. Fie o faceti singur, fie il notifica un avocat, vedeti cum va descurcati.
In opinia mea ar fi indicat sa plecati de acolo, dar depinde de dv. Nu vad sa va fie de ajutor o astfel de relatie distructiva.
Dacă ai o cota.parțe din imobil atunci nu are cum sa te evacueze atât timp cât nu este vorba de violente exercitate de tine împotriva lui.Lsmureste te exact carece situația juridica a imobilului etcetc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa parinti ContSters278009 ContSters278009 Eu sunt la pensie de boala. Am rate la 2 banci pe care nu le-am mai putut plati. Tatal meu a murit. Mama vrea sa imi treaca partea ei din apartament mie cu ... (vezi toată discuția)
Tatal meu ne da afara din casa! ce putem face?! va rog sa ma sfatuiti... clauk clauk Suntem o familie cu 2 copii. tatal meu a cumparat de la vechiul ICRAL acum multi ani apartamentul cu 2 camere in care stam acum. In urma cu 12 ani, parintii ... (vezi toată discuția)
Intrebare mostenire cortez1 cortez1 Salut, Tata a fost casatorit cu o femeie cu care a avut 1 copil: sora mea vitrega. Dupa aia a divortat si s-a casatorit cu mama, si asa am aparut eu. Dupa ... (vezi toată discuția)