avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... art. 281 cpc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

art. 281 cpc

va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: in urma procesului de partaj mi s-a acordat un bun de care nu dispun si anume un "dar de nunta" care s-a constituit intr-un depozit la o banca iar pe care fostul sot l-a incasat, fara stirea mea, desi mi-a fost repartizat mie in urma partajului. Eu nu am contestat hotararea crezand ca acel depozit inca exista si ca atunci cand va deveni irevocabila voi putea intra in posesia lui. Acest lucru nu s-a intamplat la 1 an de la hotarare. Apoi am intentat un proces pe baza art 281 prin care ceream lamurirea aplicarii dispozitivului hotararii si anume ceream sa mi se dea acel dar de nunta drept sulta platita de fostul sot, dar am pierdut la toate cele 3 instante :(( CE POT FACE IN CAZUL DE FATA?? va rog din suflet sa ma ajutati!! raman fara acest bun care face parte din lotul meu ?? el imbogatindu-se neintemeiat cu partea mea din bunurile dobandite in comun??
Cel mai recent răspuns: daneoana , utilizator 11:36, 11 Februarie 2010
asa a motivat judecatoarea ...ca nu am dreptul sa cer acele imbunatatiri..:((
si daca nemernicul i-a extras in timp ce se pronunta procesul de partaj, cand deja se stabilise cele 2 bunuri comune : masina si darul de nunta? pentru ca banca imi spune in adresa ca la data cand eu am cerut situatia depozitului , asta dupa ce hotararea a ramas irevocabila, nemernicul lichidase tot. masina a ramas la el pentru ca el era trecut in acte ca proprietar iar darul de nunta mi s-a dat mie ..doar scriptic dupa cum v-am spus...:((

ceea ce vreau sa va spun este ca : in octombrie judecatoarea a stabilit cele 2 bunuri intrate la masa de partaj, iar hotararea s-a pronuntat in ianuarie, nemernicul a avut acces la acest depozit tot timpul asta, eu cand am vrut sa intru in posesia lui nu am avut la ce pentru ca depozitul era lichitat de catre el. judecatoarea cand a dat hotararea nu stia daca mai exista sau nu, iar eu nu puteam sa-i ridic pentru ca nu se daduse o hotarare definitiva si irevocabila.
vreau sa stiu cum trebuie sa procedez in acest caz.
va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
daneoana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun obtinut la partaj doar scriptic daneoana daneoana buna ziua! va rog sa ma ajutati intr-o problema : in urma partajului am obtinut un bun (dar de nunta) care apare in lotul meu doar scriptic si nu faptic ... (vezi toată discuția)
Partaj - intrare in posesie a bunului pocapoca pocapoca Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : in urma partajului am obtinut un bun (o suma de bani denumita \"dar de nunta\") de care nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita de_una_singura de_una_singura In urma partajului, mi s-a atribuit o suma de bani (dar de nunta) in posesia careia nu am intrat, fapt pt care am pus-o in executare. S-a facut contestatie la ... (vezi toată discuția)