Bună seara, am avut un apartament în coproprietate cu mama mea (văduvă) 50-50, ulterior m-am căsătorit și am achiziționat unul prin credit imobiliar, cu economii propriii în mare parte, achit rata lunar din contul meu, de curând am vândut apartamentul pe care îl aveam cu mama, aceasta ar vrea să mi doneze toată suma să achit valoarea imobilului la care am rată 30 de ani, soția apare și ea pe contractul apartamentului cel nou, așa a vrut banca, cred ca ești și codebitor dacă nu mă înșel, însă nu plătește nimic, eu achit tot, care ar fi ce a mai sigura soluție ca în cazul unui divorț să nu vină cu pretenții?
Mulțumesc
mrays99
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
O fi salariul bun comun, insa daca casa este achitata sa zicem 70% din surse proprii (ex. banutii din mosteniri sunt bani proprii, nu sunt asimilate salariilor), atunci ceea ce se imparte este celalat rest de procente, in ipoteza noastra cei 30%...astfel ca la final, unul dintre soti este proprietarul a 85% si celalalt pentru restul de 15%, asa ca suna cu totul altfel in cazul unui divort ....decat 50-50.
Buna ziua,
1. Donatie pentru banii primiti de la mama;
2. Daca doriti achitarea integrala a creditului- DAR nu e tocmai practic, ar trebui facut un partaj al creditului imobiliar DAR cu ACORDUL BANCII si evident al sotiei;
3. Va asumati achitarea integrala a creditului, va asumati la divort sa dovediti contributie Dvs exacta la achizitionarea acestui imobil , dar tineti cont ca si sotia va avea partea sa - nu neaparat 50%, dar 30-40% ar putea primi .
Partaj
asdfgh!1
Buna ziua!
Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)