avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu are un certificat de moștenitor din 1993 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu are un certificat de moștenitor din 1993 ...

Bună ziua..Tatăl meu are un certificat de moștenitor din 1993 obținut după succesiunea bunicului decedat în 1986.. in CM se împarte doar casa 1/2 bunica (care atunci în 1993 era în viață) iar al doilea moștenitor tatăl meu are 1/1 din casă..pe spatele CM mai scrie punctul 3 Bunuri -Nu Sunt iar punctul 4 scrie Sunt străini de succesiune l a masa succesorală conform art.700 : 1.bunica 2.sora (tatălui meu) 3.. fratele (tatălui meu) ..Ce înseamnă punctul 4 sunt străini de succesiune ? (Adică bunica ii cedează tatălui meu și cealaltă parte de 1/2 din casă ?) Mulțumesc frumos...
Cel mai recent răspuns: Parz , utilizator 18:45, 13 Februarie 2025
Înseamnă că moștenirea s-a dezbătut pe jumătatea bunicului din casa și ca bunica, mătușa si unchiul au renunțat la moștenire.
Tatăl dvs a dobândit în totalitate jumătatea bunicului.
Cealaltă jumătate este a bunicii.
Mulțumesc ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu bucluc radu.gurita radu.gurita Stau cu familia intr-o casa mostenita de la mama,care la randul ei a mostenit-o de la parinti. Mama mea a decedat in 1993, avand act de succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)