Buna ziua!
Sunt studenta la zi la o universitate de stat, însărcinată și urmează să nasc în luna mai.
Pe motiv ca nu voi putea participa la evaluari pentru a promova disciplinele din acest semestru, din cauza nasterii, ma gandesc sa fac întrerupere de studii pe criteriu medical, pentru a nu fi exmatriculata sau nevoita sa repet anul.
Doamna de la secretariatul facultatii mele insista ca este criteriu de maternitate, nu medical. Cum ar putea fi astfel din moment ce nu întrerup pentru cresterea copilului ci doar pe motiv ca nu voi avea starea de sănătate necesara sa particip la activitatile didactice?
Motivul intreruperii este de sporit interes pentru mine pentru ca de acesta depinde dreptul meu de a primi indemnizatia de crestere a copilului. Exista prevederi in legatura cu acordarea indemnizatiei de crestere a copilului pentru studentele cu studiile întrerupte pe criteriu de maternitate?
Ce parere aveti in legatura cu criteriul de întrerupere? Sunt indreptatita sa depun cererea în baza criteriului medical?
Pot ignora insistentele doamnei secretare si sa depun cererea in baza criteriului pe care il consider? (Mentionez ca am discutat cu dl. Decan al facultatii si dumnealui a zis ca ar fi criteriul medical in speta mea, cererile de întrerupere fiind adresate, respectiv aprobate de dumnealui.)
Va multumesc anticipat pentru ajutor!