avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe scurt parintii mei divortati de cand eram copil, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe scurt parintii mei divortati de cand eram copil, mama recasatorita.Sotul ...

Pe scurt parintii mei divortati de cand eram copil, mama recasatorita.Sotul ei a facut un credit in care mama a fost codebitor si parintii ei adica bunicii mei giranti.Eu eram minor pe atunci, la 18 ani am cumparat cu bani cash apartamentul bunicilor pe care ulterior l am vandut si m am mutat in alt oras unde mi am luat apartament.Mama a murit, iar bunicii au ramas de plata fiind giranti.A murit si bunicul si a ramas doar bunica, daca moare si ea am eu legatura sa platesc? De mostenit nu am ce sa mostenesc, mama nu a avut nimic niciodata(a murit acum 12 ani) iar de la bunici la fel, nu au nimic pe numele lor sa imi lase mie. Se mostenesc datoriile girantilor?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2025
DavidutuVans, utilizator
Cel mai recent răspuns: DavidutuVans , utilizator 12:55, 13 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Datoriile se moștenesc. Dar ele se plătesc în limita activelor. Dacă nu există bunuri de moștenit, n-aveți nici datorii de plătit.

romascanu a scris:

Datoriile se moștenesc. Dar ele se plătesc în limita activelor. Dacă nu există bunuri de moștenit, n-aveți nici datorii de plătit.

Ok, bunica nu are nimic pe numele ei, dupa ce moare trebuie sa merg sa declar undeva sau cum se face? La bunicul si la mama nu am facut nimic dupa deces
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să renunțați la moștenire, prin declarație autentificată la notar, in termen de un an de la deces.
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2025
romascanu, moderator

romascanu a scris:

Puteți să renunțați la moștenire, prin declarație autentificată la notar, in termen de un an de la deces.

Am inteles, totusi nu am la ce sa renunt pentru ca nu detine nimic asta e idee. nici la bunicul si nici la mama nu am facut nimic la notar pentru ca nu aveau nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Daca sotul a murit cine mai plateste creditele nikita 27 nikita 27 eu eram despartita de sot de 5 luni dar nu legal din lipsa de bani,.eu dupa moartea lui intre timp mi-am schimbat buletinul pe adresa parintilor mei pt ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune? AlexMath AlexMath Buna ziua. Doresc sa pun o intrebare pentru a sti daca este cazul sa vorbesc cu un avocat sau nu. Problema este in felul urmator: Bunicii din partea mamei ... (vezi toată discuția)