Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am 60 ani si vechime in munca de 31, 7 ani. Primesc pensie de ...

Am 60 ani si vechime in munca de 31, 7 ani. Primesc pensie de invaliditate. Pot ”cumpara” vechime, 2 ani si 3 luni (pentru a completa vechimea standard 33.10 luni) sa ies la pensie anticipata, si sa renunt la pensia de invaliditate?
Cel mai recent răspuns: Class steel , utilizator 20:19, 19 Martie 2025
Vechime in munca nu se poate cumpara.

Ceea ce doriti dvs sa faceti, cumulare de stagiu de cotizare, va ajuta numai pentru pensia la limita de varsta nu si pentru cea anticipata.
Oricum , acea “ cumparare “ de stagiu de cotizare poate fi facuta doar de persoanele care NU au calitatea de pensionari , ori dvs. sunteti pensionar , chiar daca aveti pensie de invaliditate . Vedeti art 6 alin (3) din Legea 360/2023 .
Problema este ca nu mai primesc pensie de invaliditate incepand din luna april 2025, deorece nu mai prelungeste comisia de expertiza. De aceea voiam sa stiu Ce pot face in acest caz: 1. mă pot incadra la pensie anticipata cu 31.7 ani vechime in munca sau se ia in considerare si perioada de invaliditate de 11 ani??? sau .
2..pot plati contributia pt vechimea standard de 33.10 luni, de munca, pt a primi pensie anticipata si in cat timp se poate achita? MUltumesc frumos!
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din lg 360/2023 articolul ... 5752187 5752187 Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din Lg 360/2023 Articolul 56-Lg 360/2023 Persoanele care au depăşit stagiul complet de cotizare contributiv ... (vezi toată discuția)
Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)
Am o pensie de invaliditate din 2016 cu o perioada contributiva ... Lilibucan Lilibucan Am o pensie de invaliditate din 2016 cu o perioada contributiva de 34 ani si 4 luni.si o reducere cu 1 an si 6 luni a vârstei de pensionare datorita anilor ... (vezi toată discuția)