M-am adresat unui atelier de croitorie pentru un retuș la o bluza (ridicat un cm umărul și scurtat maneca). Produsul l-a ridicat și achitat soțul meu, iar acasă am constatat că bluza mi-a fost distrusa in urma intervenției acelei croitorese, iar remedierea nu putea fi posibilă, deoarece a tăiat rezerva de material. Mă interesează dacă pentru a profesa croitor - chiar și pentru servicii de reparatii, retușuri - este necesară o diplomă care sa ateste calificarea în domeniu? In afara de sesizarea ANAF pentru faptul că nu a dat bon fiscal la achitarea manoperei, in afara de sesizare la ANPC că mi-a distrus bunul și că nu respectă niciodata programul orar al atelierului deși lucrează într-un cadru organizat (- spatiu public și pentru public), cum răspunde croitoreasa pentru greșeala sa? La eliberarea autorizației pentru deschiderea atelierului de croitorie se cere diploma de croitor sau echivalentul? Mă gândesc că dacă personalului medical ii trebuie aviz de libera practica și certificat de malpraxis, cum și altor meserii le sunt necesare acte de calificare, așa și croitorul ar trebui să facă dovada calificării în domeniu pentru a nu crea neplăceri clienților.
Este necesară o diplomă care sa ateste calificarea în domeniu .. daca aveti bonul cu care ati achitat c/v serviciului , o puteti actiona in judecata sau sa apelati la procedura medierii.