avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am avut o matusa fara copii care a decedat, eu fiind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am avut o matusa fara copii care a decedat, eu fiind nepoata ...

Am avut o matusa fara copii care a decedat, eu fiind nepoata de frate predecedat , am pus o vecina, care a fost platita sa aiba grija de ea . Matusa suferea de dementa iar vecina a adus notarul acasa si ia facut testament. Titul de proprietate este pe numele sotului matusii dupa care nu s-a facut succesiunea. Femeia careia i s-a facut testament vrea sa faca succesiunea cu rudele sotului matusii. Eu am facut declaratie de acceptare a succesiunii dupa matusa. La deschiderea succesiunii sotului matusii notarul este obligat sa ma cheme si pe mine (nu sunt mostenitor rezervatar al matusii- in baza declaratiei de acceptare a succesiunii matusii) ? Cand pot sa o chem in judecata pe motiv ca matusa nu avea discernamant (dovedit cu acte medicale) la data incheierii testamentului , trebuie sa astept un an de la deces ?
Cum pot vizualiza acest testament ?
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2025
Mariana Chiri, utilizator
Mulțumesc mult pentru răspunsuri!!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2025
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,

Nu sunteti mostenitor rezervatar, prin urmare nu veti fi citata la dezbaterea mostenirii.

Daca apreciati ca matusa nu a avut discernamant, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea anularii testamentului.

In cauza, pot fi audiati martori, pot fi depuse acte medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune testamentara ramona74 ramona74 buna ziua, parintii mei au avut grija de o persoana, divortata si nerecasatorita, fara copii si fara parinti in viata, diin anul 2008 de can a decedat mama ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! soțul meu a avut o mătușă care a murit în septembrie ... ediandrei ediandrei Bună ziua! Soțul meu a avut o mătușă care a murit în septembrie anul curent. Ea trăia singura Intr-un apartament din București, soțul fiind decedat de ... (vezi toată discuția)
Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)