avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moșteniri, drept civil vreau să îl exclud pe soț ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moșteniri, drept civil vreau să îl exclud pe soț de la mostenire

Buna ziua, as dori sa știu dacă pot să fac testament pe apartamentul moștenit de la părinții mei înainte de căsătorie.. Nu doresc să știe soțul meu despre asta. Va rog sa mă ajutați. Mulțumesc.
Buna seara,

In ipoteza in care este incalcata rezerva succesorala, testamentul(act revocabil ) poate fi contestat de catre sotul dumneavoastra, care are calitatea de mostenitor rezervatar.

Puteti avea in vedere un contract de intretinere.

Cata vreme este indeplinita obligatia contractuala de intretinere, acest act nu poate fi rezolutionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua..dețin o proprietate care este moștenită de la părinți ... costel01 costel01 Buna ziua..Dețin o proprietate care este moștenită de la părinți și în prezent locuiesc cu o persoană care are grijă de mine,care imi cumpara ce am ... (vezi toată discuția)
Drept viager de habitatie aaalinaaa aaalinaaa buna ziua, problema mea este urmatoarea: Am dobandit inaintea casatoriei in imobil,acum m-am casatorit,eu am o fetita din prima casatorie iar sotul meu un ... (vezi toată discuția)
Succesiunea tambur tambur Tatal meu a cumparat un apartament dupa decesul mamei si apoi s-a casatorit si i-a facut acesteia un testament pe acest apartament,apoi dupa 6 ani atat tatal ... (vezi toată discuția)