avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestatie la Hotararea de neincepere a urmaririi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestatie la Hotararea de neincepere a urmaririi penale

Buna ziua!

As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea penala pe care am facut-o dovedesc vinovatia faptuitorului. Mai mult decat atat, in Hotararea de neincepere a urmaririi penale formulata de catre judecator, acesta a mentionat toate infractiunile savarsite de faptuitor. Insa, in paragraful final, ca o contradictie la intreaga expunere, judecatorul a hotarat neinceperea urmaririi penale impotriva faptuitorului.
Mentionez ca faptele savarsite de faptuitorul impotriva caruia am depus plangerea penala constituie infractiuni, respectiv rebransarea ilegala la sursa de energie electrica si furt de energie electrica. Toate acestea in conditiile in care faptuitorul a carui firma se afla in faliment la momentul respectiv, ocupa in mod ilegal si abuziv un spatiu (al carui proprietar sunt) pentru care nu mai exista un contract de inchiriere (intre mine si faptuitor), si refuza, in mod sistematic sa paraseasca spatiul respectiv.

Doresc sa stiu cum sa fac o contestatie in acest sens, si daca exista un model anume pentru astfel de contestatii.

Va multumesc

Cu respect,
Elena Mihailescu
Cel mai recent răspuns: askator , utilizator 18:39, 19 Mai 2013
este definitiva hotararea judecatorului conform Legea 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, Art. XVIII., alin. 39:
La articolul 278^1, alineatele 10 si 13 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"Hotararea judecatorului pronuntata potrivit alin. 8 este definitiva."

Dar totusi cum ramane cu citarea mea si cu informarea mea despre existenta procesului?
De unde stiu eu ca judecatorul a primit de la procurori dosarul complet, cu toate probele, din moment ce nu m-a informat si nu m-a citat nimeni?
Cum poate judecatorul sa judece o cauza fara a informa, cita si ascuta petentul?
Contestatia mea a fost trimisa catre Curtea de Apel catre prim-procuror, in baza dreptului meu la petitie, fara a face referire la art 278^1 C.P.P.. Prim-procurorul a inteles sa incadreze contestatia mea la acest punct si sa o inainteze, impreuna cu dosarul (sau acea parte din dosar aleasa de el) catre Curtea de Apel. Din moment ce eu nu am stiut de existenta acestui proces si nu am fost citata, de unde a stiut judecatorul ca judeca avand toate probele si nu doar cele prezentate de procurori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura in penal... gigelas gigelas Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva,daca se mai poate formula recurs/apel impotriva unei sentinte prin care instanta a respins plangerea impotriva ... (vezi toată discuția)
Procedura si termene contestare n.u.p. ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am primit azi o rezolutie de neincepere a urmaririi penale la o plangere formulata de mine. Inteleg ca am la dispozitie 20 de zile pentru a ... (vezi toată discuția)
Atacarea ordonantei picika picika buna daca stiu bine rezolutia procurorului (SUP) se poate ataca in 20 de zile.. 20 de zile lucratoare sau 20 de zile calendaristice? de unde sa incep ... (vezi toată discuția)