avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale M-am trezit la impozite cu o mașină pe numele meu ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

M-am trezit la impozite cu o mașină pe numele meu din 2023 de care nu știu nimic.

Buna ziua , am fost la începutul anului sa vad ce am de plata la impozit și m-am trezit cu o mașină pe numele meu din 2023 de care nu știu nimic. Am făcut cerere la primărie și mi-au dat o copie după contractul de vânzare cumpărare cum a fost băgat în primărie , nu este semnătura mea.
Ce pot face in această situație suma de plata este de 8000 lei dintre care și o amendă de parcare luată cu aceeași mașină.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2025
george-neagu, moderator
Da , presupun că a fost înmatriculată pe altcineva cu fiscal fals

Szekely Barna a scris:

Radiata din evidențele Poliției?

Poate ar fi bine să faceți oficial o cerere la Primărie sa stearga masina din evidență de pe rolul dvs. daca nu ati avut nicio legatura cu ea, aducând la cunoștință că ati sesizat organele judiciare competente pentru fals si uz de fals. Pentru ca cineva a predat/transmis la organul fiscal din primarie contractul de vanzare falsificat, prin care vanzatorul din act a fost scos din evidenta si ati fost inregistrat dvs.
Asta pentru ca pana se gaseste faptuitorul, si poate dura ceva timp, dvs figurati cu cazier fiscal si va veti impiedica de asta la un moment dat.
Exista și o amendă de parcare luată tot cu aceeași mașină cu aia cum pot sa fac ?

herminast a scris:

Poate ar fi bine să faceți oficial o cerere la Primărie sa stearga masina din evidență de pe rolul dvs. daca nu ati avut nicio legatura cu ea, aducând la cunoștință că ati sesizat organele judiciare competente pentru fals si uz de fals. Pentru ca cineva a predat/transmis la organul fiscal din primarie contractul de vanzare falsificat, prin care vanzatorul din act a fost scos din evidenta si ati fost inregistrat dvs.
Asta pentru ca pana se gaseste faptuitorul, si poate dura ceva timp, dvs figurati cu cazier fiscal si va veti impiedica de asta la un moment dat.

Actele mașinii nu se trimit prin posta ptr înrolare. Și de unde au luat datele Dvs. E și de competenta GDPR.
Buna ziua,

Depuneti plangere penala, sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Aduceti la cunostinta intitutiilor acest demers.

Se va efectua o expertiza grafologica, o copie de pe aceasta poate fi depusa la SPIT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism din evidenta organelor fiscale lavra lavra Buna ziua, Cu ani de zile in urma, respectiv in 1995, cineva a inregistrat pe numele meu, fara acordul meu, verbal sau scris, deci fara stiinta mea, un ... (vezi toată discuția)
Fiscal fals cumparare masina ionutmmm ionutmmm de cateva saptamani m-am bagat singur intr-o mare belea,am cumparat o masina de la un intermediar care mi-a dat toate actele masinii si fiscalul pe numele ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din evidenta a masini de la primarie Candel Candel Am cumparat recent o masina ,am avut accident ,am primit dauna totala la masina si am ramas cu masina acasa ,ca sa pot sa iau bani pe dauna totala ,a trebuit ... (vezi toată discuția)