avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În anul 1980 tatăl meu a trăit în concubinaj cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În anul 1980 tatăl meu a trăit în concubinaj cu mama mea ...

În anul 1980 tatăl meu a trăit în concubinaj cu mama mea aceasta fin gravida cu un alt bărbat, după care a născut un băiat pe care tatăl meu la trecut pe numele lui deși nu era copilul lui ,ce pot face acum eu sai pot retrage acestui copil numele de familie și toate drepturile mulțumesc
Buna ziua,

Paternitatea unui copil nascut in afara casatoriei poate fi contestata oricand, de catre orice persoana interesata.

Dumneavoastra, in vederea determinarii filiatiei fata de tata a respectivei persoane, justificati un interes, ptr.a
contesta paternitatea.

Numai dupa ce este admisa actiunea, in vederea contestarii paternitatii, respectiva persoana poate fi inlaturata de la mostenire.

In speta, este necesara o expertiza tip ADN, efectuata la Institutul "Mina Minovici", din mun. Bucuresti.

Daca respectiva persoana refuza sa se prezinte, in vederea efectuarii expertizei, instanta de judecata poate aplica o amenda judiciara.

Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2025
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)