avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul taxa de timbru recurs Am primit urmatoarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul taxa de timbru recurs Am primit urmatoarea hotarare civila: ...

Calcul taxa de timbru recurs
Am primit urmatoarea hotarare civila:
Admite, în parte, acțiunea, astfel cum a fost modificată de către reclamant ......, domiciliat in ............, în contradictoriu cu pârâţii ....................., toţi cu sediul în .................
Modifică, în parte, Dispoziția nr. .................. emisă de .........................., în sensul că înlocuiește sancțiunea aplicată reclamantului de diminuare a salariului de bază cu 10% pe o perioadă de 2 luni” cu sancțiunea „mustrare scrisă”.
Obligă pârâtul să plătească reclamantului sumele de bani reținute în baza Dispoziției nr. ..................... emisă de ..................
Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul ................, de contencios administrativ și fiscal.
Desi am cerut plata cheltuielilor de judecata (2500 lei taxa avocat + 50 lei taxa de timbru) si am depus chitantele care demonstreaza plata acestor cheltuieli in dispozitivul hotararii nu se precizeaza nimic explicit cu privire la acest capat al cererii. Doar in motivare se arata ca am cerut si plata acestor cheltuieli
Pot considera ca prin afirmatia ”Admite, în parte, acțiunea” mi s-a respins cererea referitoare la plata cheltuielilor de judecata?
Doresc sa formulez recurs si as dori sa stiu cum se calculeaza taxa de timbru pentru recurs (repet valoarea cheltuielilor de judecata este de 2550 lui).
Am citit pe net ca ar fi 5% din valoarea solicitata dar nu stiu daca este corect
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Formulati cerere de completare hotararii, nu recurs.
Este o omisiune a instantei, care nu s-a pronuntat pe capatul de cerere privitor la cheltuielile de judecata.
Avand in vedere formularea ”Admite, în parte, acțiunea” nu se subintelege ca mi se respinge partea cu cheltuielile de judecata? In art. 453 si 425 alin. (1) lit. (c) se spune despre recursul pentru situatia in care instanta nu acorda cheltuieli de judecata
Daca fac cerere de completare mai am dreptul sa fac recurs in cazul in care nu mi se acorda cheltuielile de judecata?
Cererea de completare se timbreaza si cu cat?
Nu. formula "admite în parte" nu ține loc de "respinge pretenția". Cereți completarea hotărârii.
Nu mai despicati firul în 4,soluția este completare dispozitiv cum vi s a spus în repetate rânduri în numeroasele postări referitoare la acest subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre recurs si cerere completare hotarare judecatoreasca ... jacquelline jacquelline Diferenta intre recurs si cerere completare hotarare judecatoreasca Am primit urmatoarea hotarare civila: Admite, în parte, acțiunea, astfel cum a fost ... (vezi toată discuția)
Am primit urmatoarea hotarare civila: admite, în parte, acțiunea, ... jacquelline jacquelline Am primit urmatoarea hotarare civila: Admite, în parte, acțiunea, astfel cum a fost modificată de către reclamant ......, domiciliat in ............, în ... (vezi toată discuția)
Revizuirea (dupa recurs). spirit spirit Am castigat recursul, dar exista o contrarietate de decizii in apel si fond care ma determina sa ma gandesc la o urmatoare cale de atac. Va rog, daca are ... (vezi toată discuția)