avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt insarcinata cu prietenul meu. Cand am ramas ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt insarcinata cu prietenul meu. Cand am ramas insarcinata, ...

Sunt insarcinata cu actualul sot. Cand am ramas insarcinata, eram casatorita cu alt barbat. Acum m-am recasatorit cu prietenul meu si tatal biologic al copilului. In septembrie cand se va naste copilul, isi poate recunoaste actualul sot copilul sau pentru ca la momentul conceperii eram casatorita cu altcineva nu poate face asta? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2025
anon111, utilizator
Buna ziua,

Veti tagadui in instanta paternitatea, intrucat, conform art. 414 din Codul civil, sotul se prezuma a fi tatal natural, biologic al copilului nascut sau conceput in timpul casatoriei.

Va fi necesara o expertiza tip ADN, la Institutul Mina Minovici, din mun.Bucuresti, pretul estimativ este de 2700 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt curios -paternitate copil nascut in casatorie mihaistanila mihaistanila sunt in concubinaj cu o fata casatorita si este insarcinata daca pastreaza copilu pot sa il trec pe numele meu ? (vezi toată discuția)
Certificat de nastere alinaionascu alinaionascu buna dimineata am nevoie de ajutor am fost casatorita in urma cu 5 ani am divortat anul acesta dar in timpul casatoriei am ramas insarcinata su actualul ... (vezi toată discuția)
Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)