Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie sociala Buna ziua, Exista vreo posibilitate ca o persoana ...

Pensie sociala

Buna ziua,

Exista vreo posibilitate ca o persoana in varsta de 60 ani, care nu a muncit niciodata, sa beneficieza de un fel de pensie sociala sau o indemnizatie de la stat? Si daca da, unde ar trebui sa se adreseze?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Chrisblinky2024 , utilizator 10:24, 13 Iunie 2025
Nu există pensie la limită de vârstă, pentru cei care n-au lucrat minim 15 ani.
Poate beneficia dacă îndeplinește condițiile, de un ajutor de incluziune de la primărie.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2025
Dapix, utilizator
Fara sa se indeplineasca conditia de stagiu minim de cotizare de 15 ani, nu se poate beneficia de nici un fel de pensie, cu exceptia pensiei de invaliditate pentru care este necesar doar un foarte mic stagiu de cotizare.
In rest, vedeti daca va incadrati, aici:
[ link extern ]

[ link extern ]
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform legea pensiilor 230/ 2023, art 46(1), daca nu ai stagiul ... C_Isaincu C_Isaincu Conform Legea Pensiilor 230/ 2023, art 46(1), daca nu ai stagiul minim de cotizare de 15 ani prevazut in Anexa 5, nu mai primesti pensie. ....... Ce se ... (vezi toată discuția)
Pensia minima garantata Madalyna2011 Madalyna2011 Buna, am si eu o intrebare: daca o persoana a lucrat doar 2 ani si dupa aceea a stat in crestere copil, poate sa beneficieze de pensia minima garantata. ... (vezi toată discuția)
Pensia sociala minima garantata IleB IleB Buna ziua, As dori sa stiu care sunt sansele/pasi de urmat, ca persoana care nu a cotizat la sistemul de penii, sa poata beneficia de pensia sociala minim ... (vezi toată discuția)