avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Eu și soțul avem un imobil luat prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Eu și soțul avem un imobil luat prin bancă(prima ...

Bună ziua! Eu și soțul avem un imobil luat prin bancă(prima casa) în caz de divorț cum se procedează? Mai exact cum se poate împărți?
Pe actul casei suntem amândoi,pe credit este el dar îmi amintesc ca și eu am semnat ceva
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 08:48, 14 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În caz de divorț, se împarte la partaj și casă și creditul.
Se stabilește valoarea casei și valoarea soldului la data divorțului. Și apoi există mai multe variante:
- se vinde imobilul, se plătește creditul și dacă rămân bani se împart potrivit cotelor stabilite pentru fiecare soț.
- unul dintre soți preia și imobilul și creditul și ii plătește sulta celuilalt soț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Mihai25 Mihai25 Buna ziua, sunt in divort si am apartamentul ipotecat , ipoteca semnata si de sotia mea , am facut creditul de comun acord,acum cativa ani. Daca se ajunge la ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)
Obligație vânzare imobil la divorț alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Am împreună cu soția mea o casă, amândoi având cote egale de 1/2. În cazul unui divorț (dacă eu plec din casă și ea rămâne), pentru a-mi recupera ... (vezi toată discuția)