BUNA SEARA!
Am si eu o nelămurire....Sunt mama a 2 copii si acum sunt insarcinata cu fostul concubin(fost pentru ca la sfarsitul lui Februarie ne-am despartit) ne-am despartit dar urat...duap o cearta si cateva lovituri mi sa făcut rău si l-am pus sa cheme ambulanta dar cand am plecat cu ambulanta am chemat si politia pentru ca mi-era fica de ce o se întâmple cu copii mei rămânând peste noapte in casa cu el ( pe baiat il lovise de mai multe ori si mi-era teama ca va continua dupa ce plec eu la spital)..Acum eu nu vreau ca copilul sa fie trecut pe numele lui..Ce pot sa fac sau ce se poate intampla daca eu tot nu sunt de acord sa ii ia numele?? ( El continua sa ma amenințe) Dacă ma da în judecata,eu sunt cea care trebuie sa plătească cheltuielile de judecata?
Daca nu sunteti casatorita, minorul va fi trecut pe numele dumneavoastra, in absenta unei recunoasteri.
Paternitatea copilului din afara casatoriei poate fi stabilita oricand, asa incat, fostul concubin poate recunoaste, oricand, minorul.
Recunoasterea poate fi facuta la notar sau la Starea Civila.
Ulterior, dumneavoastra va puteti adresa instantei de judecata, pentru a fi stabilita forma autoritatii parintesti, locuinta minorului, cat si plata unei pensii de intretinere.
Dv. ati avut puterea de a avea un cuvant de spus privitor la tatal copilului cand l-ati ales ca tata. Acum nu ii puteti limita drepturile, este parinte si are aceleasi drepturi ca si dv. Numele pe care il poarta copilul este putin relevant. Puteti vorbi cu un avocat pentru un ordin de protectie intai si apoi despre cum sa procedati sa fie mai simplu si ieftin pentru dv. Dar fara sa blocati drepturi si libertati ale altora, caci asa va costa mult efort si bani.
Paternitate
mona m
buna am convietuit cu o femeie aprox.2 ani la un momendat am luat decizia de a ma desparti de ea , dupa citeva zile m-a anuntat prin sms ca este insarcinata in ... (vezi toată discuția)