avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,am cumparat un apartament la parter,care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,am cumparat un apartament la parter,care beneficiaza ...

Buna ziua,am cumparat un apartament la parter,care beneficiaza de curte privata.Vanzatorul a calculat metrii patrati ai acelei curti inclusiv cu aleea din jurul blocului,aferenta apartamentului meu.Este corect?Aceea alee nu este spatiu comun tuturor locatarilor,iar in proiectul apartamentului eu avand deja trecuta cotă parte din acea alee,pentru care platesc deja impozit?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mafinescuingrid , utilizator 10:23, 10 Iulie 2025
Nu apare nici o alee,este doar un...dreptunghi cu dimensiunile laturilor,vanzatorul spunand ca este inclusa si aleea.Sunt doua contracte,unul ptr apartament,altul pentru curte,dar nu este evidentiata in proiectul curtii aleea.Practic masoara de unde vrea el.Oricum,in acte este trecuta o suprafata,in realitate este cu mult mai mica,cu sau fara acea alee.Cum s-ar chema acest lucru,cand semnez pentru o anumita suprafata,iar vanzatorul imi pune la dispozitie o suprafata mai mica?
Cereti extras de carte funciara, acolo trebuie sa gasiti situatia reala. Trebuia sa verificati inainte de semnarea actelor la notar.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
latka, utilizator
Buna ziua

Dvs cand ati cumparat apartamentul si gradina ati primit si cadastrul pentru cele 2, cu coordonatele stereo30

Cautati cadastrul pentru gradina si apoi luati legatura cu un cadastrist sa verifice.

Daca exista discrepante intre ce apare in cadastru si ce exista in realitate, va trebui sa luati legatura cu vanzatorul
Buna ziua,vanzatorul a vazut ca suprafata este mai mica in teren decat in acte,dar a motivat ca a gresit cadastristul.Varianta lui este sa modificam actul.Eu vreau terenul care este in acte,si care a contribuit la hotararea de a cumpara acel apartament.Daca nu cadem de acord,il pot da in judecata pentru inselaciune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! de ceva timp , am anumite probleme cu vecinii in ... Adrian891 Adrian891 Buna ziua ! De ceva timp , am anumite probleme cu vecinii in ceea ce priveste cota parte indiviza din curtea blocului. Locuiesc intr-un apartament de 2 ... (vezi toată discuția)
Eliberare curtea blocului de utilaje abandonate BOGDAN.BRIE BOGDAN.BRIE Buna Locuiesc in comuna floresti, jud. Cluj, comuna cu o dezvoltare urbana impresionanta (pozitiv si negativ), cu blocuri finalizate total/partial sau ... (vezi toată discuția)
Turnare beton domeniu public florin9911 florin9911 Buna ziua, Detin un teren intravilan cu o deschidere spre un drum national. Intre gard si sosea exista o portiune de teren de aproximativ 2 metri. M-am trezit ... (vezi toată discuția)