avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa fac o succesiune dupa mama mea, insa nepotul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa fac o succesiune dupa mama mea, insa nepotul ...

Buna seara.Doresc sa fac o succesiune dupa mama mea ,insa nepotul meu imi retine actul casei pentru care doresc sa fac succesiune iar fratele meu nu doreste sa vina la notariat,pe motiv ca nu vrea succesiune..Cum sa procedez in acest caz,?eu doresc sa fac succesiune insa nu ma inteleg cu ei..Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Mergeți la avocat.
Va trebui deschis proces dacă nu va înțelegeți amiabil.Se va ocupa avocatul de toate problemele juridice și de acte.
Nu se poate la notar.
Avocatul poate face o notificare pentru cel care retine actele în mod injust.
Asa va vedea ca ati început sa luați inițiativă.

București 2025
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Singura varianta în cazul dvs este instanta..Va trebui formulata o acțiune prin care sa se dezbata succesiunea defunctei dvs mame,eventual și ieșirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Marin Dumitrascu Marin Dumitrascu AMm o problema si nu stiu ce sa fac :In urma cu 12 ani mama mea a decedat lasand averea celor 9 urmasi . Problema e cum o impartim? proprietatea (o casa si ... (vezi toată discuția)
Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale mody mody Buna seara si Craciun Fericit Am si eu o nelamurire in ce priveste sccesiunea ,si am sa redau pe scurt situatia familiei mele . Mama mea si bunica-mea au ... (vezi toată discuția)