avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Cum pot rezolva situatia unui divort si cea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Cum pot rezolva situatia unui divort si cea de despagubire ...

Buna ziua! Cum pot rezolva situatia unui divort si cea de despagubire financiara, pe care urmeaza sa il introduca sotia ( nu ca as fi facut ceva gresit, sau ca beau sau ca fumez, etc, ci pur si simplu asa vrea ea-Dumnezeu mai intelege femeile astea...eu nu!)?
Locuim la aceeasi adresa de 12 ani (am martori vecinii), la casa, insa ne-am casatorit de 5 ani. Ea a vandut aparatamentul cu 3 camere al parintilor, ca sa ia aceasta casa, cand era cu mine si locuiam in acest apartament, insa nu eram casatoriti atunci. De cand ne-am mutat la aceasta casa si curte, am tot bagat bani si am muncit personal la tot ce este aici. Cum trebuie procedat in cazul in care ea baga divortul la 1.notar si 2.cum trebuie procedat atunci cand ajungem la judecata, eu nefiind de acord cu suma pe care mi-o zice ea ( 40.000 euro), ci dorind 60.000 euro, pentru ca am muncit si am bagat si bani ( muncind in nenumarate randuri in Austria si Germania ( o pot dovedi cu bonurile de salariu). Fiind singur la parinti, am vandut apartamentul pe care il mostenisem ( 50.000 Euro), si am ramas cu 25.000 Euro (restul de 25.000 fiind datorii la banci ca urmare a unui esec intr-o mica afacere), pe care i-am bagat in aceasta casa si curte....toti banii. Mai mentionez ca sunt cu studii superioare efectuate la profil de zi si studii post post-superioare ( in Italia). Parintii au decedat amandoi, nu am frati , nu am prieteni, nu am rude!!!
Mai mentionez ca sunt de loc din Craiova, unde o garsoniera costa minim 55.000 Euro., ea fiind din Valcea. Actualmente inca locuim in Valcea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2025
MariusPoppa, utilizator
Cel mai recent răspuns: MariusPoppa , utilizator 08:25, 13 Iulie 2025
Informația dvs este eronata precum legendele urbane cu,,părăsirea domiciliului conjugal", sau după x ani de concubinaj se întâmplă nu știu ce etc.etc.Mergeti la av pt o consultație ca ss știți ce drepturi aveți..
Mulțumesc celor 2 avocați pentru răspunsul primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in urma divortului eu_dani eu_dani Buna seara! A fost casatorita din anul 2007 pana in 2020 si acum in aprilie am bagat divortul. In anul casatoriei eu detineam o garsoniera, in care sotul s-a ... (vezi toată discuția)
As dori un raspuns Ina Ionescu Ina Ionescu Sunt casatorita din anul 1992. De atunci locuiesc intr-un apartament al sotului meu, cumparat de parintii lui in anul 1990. Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Divort ionela18 ionela18 BUNA ZIUA. Eu si sotul meu am decis de comun acord sa divortam dupa 8 ani de casnicie, am ajuns la concluzia ca nu mai putem sa stam impreuna. Noi locuim ... (vezi toată discuția)