avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Transformare convenție în sentință de divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Transformare convenție în sentință de divorț

Buna,a si fori sa intreb,daca se poate tranfera si in ce mod ,cu sau fara avocat ,conventia in sentinta de divorti?

Mentionez,ca am divortat de 15 ani,copii mei numai sunt minori,doi baieti 19 si 24 de ani.dar au nevoie de ajutor pentru a continua facultatea.Se poate obliga tata baietilor in sprijinirea lor,in timpul studiilor?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:43, 13 Iulie 2025
Dumneavoastră nu mai aveți nici o calitate în relația cu tatăl copiilor.
Copii sunt majori, și doar ei își pot obține ajutor financiar de la tatăl lor, dacă își continuă studiile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2025
Dapix, utilizator
Nu mai aveti legatura cu convenția, băieții isi pot da in judecata tatal ca sa le plătească pensie de intretinere pana la finalizarea studiilor sau pana la max 25 de ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara calinsas calinsas Sunt divortat si recasatorit. Din prima casatorie a rezultat un copil caruia i-am pplatit pensie alimentara pana la finalizarea liceului (19 ani). Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Informare plata pensie alimentara si mostenire Esco888 Esco888 Stimati reprezentanti ai leguitorului, va scriu pentru prima data, motiv pentru care s-au adunat mai multe intrebari. Situatie: relatie de concubinaj, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita MarinAdrianaIonela94 MarinAdrianaIonela94 Buna seara, Am 22 de ani si parintii mei sunt despartiti de cand eu aveam cateva luni. Eu sunt trecuta pe numele tatalui mei,el si mama fiind necasatoriti, ... (vezi toată discuția)