avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil - mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil - mosteniri

Buna ziua, as dori sa stiu ce act se poate face intre soti de mostenirea unui apartament ,care sa nu fie atacat de nimeni ( copii,frati,rude etc.), in cazul decesului unuia dintre soti . Va multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2025
luceafar23, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:35, 13 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există, dacă au copii.
Copiii și părinții fiecărui soț sunt moștenitor rezervatari. Adică legea stabilește în favoarea lor o parte din moștenire, pe care cel care o lasă, nu o poate încălca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Dnsa Dnsa Buna ziua,am un apartament dobandit inainte casatoriei.Am decis dupa 12 ani de casatorie sa -l includ pe sotul meu in testamentul incheiat la notar ,in cazul ... (vezi toată discuția)
Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)
Testamentul "socrului" paoleta paoleta buna ziua As dori si eu informatie - mama sotului meu este casatorita de peste 10 ani cu sotul dansei, care are un apartament. Apartamentul este doar ... (vezi toată discuția)