avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul dorește sa ma introducă in comisia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul dorește sa ma introducă in comisia de disciplina doar pentru că ...

Bună ziua,
Cu deferenta rog un nou raspuns la o noua problema, sunt pus in situația in care angajatorul dorește sa ma introducă in comisia de disciplina doar pentru faptul ca mi am transmis pe adresa de e-mail personala un tabel xcel.
Angajatorul invoca codul muncii
art 39 alin 2 lit d si f
art 26 alin 1 si 2
Menționez ca in fluturașul primit lunar nu exista nici un spor de confidențialitate, păstrarea secretului.
Mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:00, 19 Iulie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
vinovatia se stabileste de catre instante, potrivit diferitelor legi si coduri aplicabile. intr-o organizatie, indiferent de intentie sau eroare, se stabileste daca a fost incalcata o regula. ceea ce dvs vi se pare un fleac, poate creste vulnerabilitatea sistemului. de ex., organizatia unde lucrez permite conectarea la aplicatii (inclusiv outlook, adica email) doar prin VPN.

iasino a scris:

Bună ziua,
Nu ar trebui sa se dovedească vinovatia......,intrebare !?, doar simplu fapt ca am transmis pe emailul personal ( care a fost declarat de la inceput ) un tabel in format excel ......sunt pasibil a fi exclus din organizație!?
Mulțumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2025
adriandimitriu, utilizator
Vinovatia o poate stabili si comisia de disciplina , in baza probatoriului administrat.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua,
Nu am facut public nici o informație.....doar mi am transmis un cap tabel excel pe adresa personala de email.
Mai mult de la data transmiterii si pana la data când au descoperit marea frauda de date oficiale .....au trecut 10 zile.
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles .. dar ce continea acel cap de tabel?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce alarme și blocaje de internet a produs acest lucru. Dacă de exemplu site-ul organizației a fost notificat ca riscant, nu e vorba de conținutul mailului ci de act în sine. Dacă mailul dvs e de yahoo, de exemplu sau al altui provider cunoscut pentru insecuritatea generală, parola dvs de mail a fost spoof-aită, etc. Depinde și de faptul că ați putea fi un "recidivist". Nu putem decât să presupunem.
Faptul că au trecut 10 zile are o relevanță parțială.
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Incalcarea clausei de confidentialitate clls clls Se poate stipula in cim ca incalcarea clauzei de confidentialitate din partea angajatului sa atraga desfacerea imediata a contractului de munca ? Este legala o ... (vezi toată discuția)
Sanctionarea divulgarii parolei adresei de email a firmei persoanelor neautorizate cyan cyan O persoana din cadrul companiei a divulgat parola emailului oficial al firmei unui fost angajat care avea acces la acest email. Dupa plecarea angajatului ... (vezi toată discuția)
Copiat date confidentiale dhaneeey dhaneeey Angajatorul mi-a accesat adresa personala de e-mail (fara acordul meu - parola ramasese memorata in browser) si acolo a gasit anumite documente confidentiale ... (vezi toată discuția)