avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul dorește sa ma introducă in comisia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul dorește sa ma introducă in comisia de disciplina doar pentru că ...

Bună ziua,
Cu deferenta rog un nou raspuns la o noua problema, sunt pus in situația in care angajatorul dorește sa ma introducă in comisia de disciplina doar pentru faptul ca mi am transmis pe adresa de e-mail personala un tabel xcel.
Angajatorul invoca codul muncii
art 39 alin 2 lit d si f
art 26 alin 1 si 2
Menționez ca in fluturașul primit lunar nu exista nici un spor de confidențialitate, păstrarea secretului.
Mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:00, 19 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In general, orice salariat care are cunostinta de savarsirea unei abateri disciplinare de catre un alt salariat poate sesiza angajatorul.
Buna seara ,
Niciunul...... concret ....... volum de munca foarte mare , pentru a respecta termenul, am gandit ca pot duce la indeplinirea obiectivului - respecta termenul lucrand si de acasa .
Multumesc !
Buna seara ,
In cazul in care se dovedeste nevinovatia salariatului ....inculpat ........celui care face sesizarea ii se poate face plangere, poate fi tras la raspundere pentru abuz....... !?
Gandesc ca cei ce recurg la asemenea gesturii, fac asa ceva ......ar trebui sa raspunda !?
Multumesc!
Jurisprudenta a statuta ca, există o faptă ilicită în momentul în care salariatul își îndeplinește defectuos sau nu își îndeplinește atribuțiile de serviciu stabilite prin fișa postului.

Prin Decizia pronuntata in cauza BĂRBULESCU c. ROMÂNIEI (Cererea nr. 61496/08), Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a statuat ca un angajator nu comite niciun abuz verificand daca salariatii sai isi indeplinesc atributiile profesionale, in timpul orelor de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea clausei de confidentialitate clls clls Se poate stipula in cim ca incalcarea clauzei de confidentialitate din partea angajatului sa atraga desfacerea imediata a contractului de munca ? Este legala o ... (vezi toată discuția)
Sanctionarea divulgarii parolei adresei de email a firmei persoanelor neautorizate cyan cyan O persoana din cadrul companiei a divulgat parola emailului oficial al firmei unui fost angajat care avea acces la acest email. Dupa plecarea angajatului ... (vezi toată discuția)
Copiat date confidentiale dhaneeey dhaneeey Angajatorul mi-a accesat adresa personala de e-mail (fara acordul meu - parola ramasese memorata in browser) si acolo a gasit anumite documente confidentiale ... (vezi toată discuția)