Bună ziua,
Cu deferenta rog un nou raspuns la o noua problema, sunt pus in situația in care angajatorul dorește sa ma introducă in comisia de disciplina doar pentru faptul ca mi am transmis pe adresa de e-mail personala un tabel xcel.
Angajatorul invoca codul muncii
art 39 alin 2 lit d si f
art 26 alin 1 si 2
Menționez ca in fluturașul primit lunar nu exista nici un spor de confidențialitate, păstrarea secretului.
Mulțumesc!
Buna seara ,
Niciunul...... concret ....... volum de munca foarte mare , pentru a respecta termenul, am gandit ca pot duce la indeplinirea obiectivului - respecta termenul lucrand si de acasa .
Multumesc !
Buna seara ,
In cazul in care se dovedeste nevinovatia salariatului ....inculpat ........celui care face sesizarea ii se poate face plangere, poate fi tras la raspundere pentru abuz....... !?
Gandesc ca cei ce recurg la asemenea gesturii, fac asa ceva ......ar trebui sa raspunda !?
Multumesc!
Jurisprudenta a statuta ca, există o faptă ilicită în momentul în care salariatul își îndeplinește defectuos sau nu își îndeplinește atribuțiile de serviciu stabilite prin fișa postului.
Prin Decizia pronuntata in cauza BĂRBULESCU c. ROMÂNIEI (Cererea nr. 61496/08), Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a statuat ca un angajator nu comite niciun abuz verificand daca salariatii sai isi indeplinesc atributiile profesionale, in timpul orelor de lucru.