avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Am un vecin ce folosește un generator electric ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Am un vecin ce folosește un generator electric ...

Bună ziua am și eu un vecin ce folosește un generator electric stau la curte iar seara se aude destul de deranjant mă puteți sfătui ce să fac ? Am fost la mediu mi-au spus ca nu au aparate de măsură și ca trebuie sa se ocupe primăria și poliția locală Va multumesc
Cel mai recent răspuns: claudio79 , utilizator 12:04, 18 Iulie 2025
Va pierdeți vremea, normativul respectiv nu se aplică in relațiile între vecini, mergeți in instanta și veți descoperi ca tot legea 61/1991 e cea aplicabila. Discuția asta a mai fost de multe ori pe forum, eu vreau sa va ajut. Angajați un avocat, dacă nu credeți și dați vecinul in judecata, povestiți apoi despre rezultat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun ca nu ma credeti, atunci consultati legea speciala, a zgomotului.
Articolul 3
Prevederile prezentei legi nu se aplică zgomotului generat de:
a) persoana expusă;
b) activitățile casnice;
c) vecini;

d) activitățile de la locul de muncă și din interiorul mijloacelor de transport;
e) activitățile militare din zonele militare;
f) activitățile prilejuite de manifestarea libertății de religie a cultelor recunoscute.
[ link extern ]
Cand autoritățile nu se implica, ce va rămâne, e instanta. Contactați un avocat

Gutue Daniel a scris:

gi-jane2 a scris:

[ link extern ]

Multumesc frumos .Dar cine sa aplice aceasta lege am făcut sesizare la mediu și mi-au zis ca trebuie sa se ocupe poliția locală și primăria
Primăria mi-a zis ca nu știe ce sa facă am hârtie și la ei de mai bine de o luna nu am raspuns

Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2025
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca era vorba de un spital mai comentai?nu ai nici o șansă.am eu o situație identica de zeci de ani
Daca situația e identica, inseamna ca tot de un vecin e vb , persoana fizica si nu un spital. Întrebarea e ce ați facut ( pt confortul dvs) in astia zeci de ani?
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2025
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Probleme muzica vecin Adrian420 Adrian420 Buna ziua, iubita mea lucreaza de acasa întrucât fizic nu poate datorită situației actuale. Vecinul de jos se gaseste in timpul zile sa puna muzica tare ... (vezi toată discuția)
Poluare fonica produsa de un generator torr10 torr10 Daca vecinul are generator de curent care ma deranjeaza seara dupa ora 22 pana la 2 noaptea aflat la distanta mica de gardul meu trebuie sa am aparat de ... (vezi toată discuția)
Programul de liniste maria.dinca maria.dinca buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta : conform noii legi privind programul de liniste in bloc, inteleg ca est interzis sa faci zgomot de ... (vezi toată discuția)