avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Am un vecin ce folosește un generator electric ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Am un vecin ce folosește un generator electric ...

Bună ziua am și eu un vecin ce folosește un generator electric stau la curte iar seara se aude destul de deranjant mă puteți sfătui ce să fac ? Am fost la mediu mi-au spus ca nu au aparate de măsură și ca trebuie sa se ocupe primăria și poliția locală Va multumesc
Cel mai recent răspuns: claudio79 , utilizator 12:04, 18 Iulie 2025

latka a scris:

Presupun ca nu ma credeti, atunci consultati legea speciala, a zgomotului.
Articolul 3
Prevederile prezentei legi nu se aplică zgomotului generat de:
a) persoana expusă;
b) activitățile casnice;
c) vecini;

d) activitățile de la locul de muncă și din interiorul mijloacelor de transport;
e) activitățile militare din zonele militare;
f) activitățile prilejuite de manifestarea libertății de religie a cultelor recunoscute.
[ link extern ]

Va multumesc frumos chiar va cred ca nu știam de legea aceasta e un ajutor și voi contacta un avocat
Așa voi face mulțumesc frumos pentru ajutor

gi-jane2 a scris:

Cand autoritățile nu se implica, ce va rămâne, e instanta. Contactați un avocat

Gutue Daniel a scris:

gi-jane2 a scris:

[ link extern ]

Multumesc frumos .Dar cine sa aplice aceasta lege am făcut sesizare la mediu și mi-au zis ca trebuie sa se ocupe poliția locală și primăria
Primăria mi-a zis ca nu știe ce sa facă am hârtie și la ei de mai bine de o luna nu am raspuns

Nu legea asta va ajuta, tocmai ce reiese din articolul ce vi l-am citat ca legea nu se aplica relatiilor intre vecini. Fapta e una contraventionala si politia, daca vrea, si e un caz de zgomot greu de suportat, sa amendeze. Doar asa aveti sanse in instanta.

Uitati ce scrie un avocat :
"Cum procedez daca vecinul nu se potoleste nici dupa amenda primita de la politie? Puteti apela la instanta unde sa solicitati daune morale prin atragerea raspunderii civile delictuale, conform art. 1649 Cod Proc. Civ.. Atata timp cat va pregatiti probele temeinic aveti sanse de castig, iar vecinul va fi bun de plata insa este indicat sa va sfatuiti cu un avocat care sa va sfatuiasca care sunt probele care sunt admise de instanta."
[ link extern ] /

Prin urmare nu aveti solutii daca vecinul nu primeste macar o amenda.
Gutue Daniel a scris:

Va multumesc frumos chiar va cred ca nu știam de legea aceasta e un ajutor și voi contacta un avocat

Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2025
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana veti rezolva problema aceasta cu vecinul, aveti nevoie sa va odihniti bine intai. Pentru odihna, cea mai buna solutie din punctul meu de vedere ar fi sa utilizati dopuri de urechi din silicon. Asigura mai bine izolarea fonica decat cele obisnuite. Si eu le-am incercat si au avut succes. Cele mai bune pentru mine au fost acestea dar puteti de asemenea incerca si alt producator. Nu sunt afiliat la niciun comerciant, vorbesc doar ce am gasit eu cel mai bun pe piata in materie de izolare zgomote din exterior.

[ link extern ]

Trebuie sa va odihniti noaptea pentru ca sanatatea e importanta, si aveti nevoie de odihna pentru a rezolva problema cu care va confruntati acum.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme muzica vecin Adrian420 Adrian420 Buna ziua, iubita mea lucreaza de acasa întrucât fizic nu poate datorită situației actuale. Vecinul de jos se gaseste in timpul zile sa puna muzica tare ... (vezi toată discuția)
Poluare fonica produsa de un generator torr10 torr10 Daca vecinul are generator de curent care ma deranjeaza seara dupa ora 22 pana la 2 noaptea aflat la distanta mica de gardul meu trebuie sa am aparat de ... (vezi toată discuția)
Programul de liniste maria.dinca maria.dinca buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta : conform noii legi privind programul de liniste in bloc, inteleg ca est interzis sa faci zgomot de ... (vezi toată discuția)