avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Sunt chirias si intr-o zi masina de spalat a inceput ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Sunt chirias si intr-o zi masina de spalat a inceput sa ...

Buna,

Sunt chirias si intr-o zi masina de spalat a inceput sa nu mai functioneze. Din banii mei am chemat pe cineva sa verifice (proprietarul nu a dorit sa isi asume costurile) . Acesta a constatat ca "placa de software" sa defectat si a constatat de asemenea ca pentru acel tip de masina ,nu se mai fabrica piese de rezerva.

Proprietarul a decis sa cumpere o masina de spalat noua si a insistat ca eu sa platesc transportul in valoare de 110 lei .
Nu spun ,e o suma mica,doar ca eu stau la limita cu banii . Ideea in sine, ca are trebuii sa platesc pentru ceva ce nu eu am stricat,chiar daca e vorba doar de transport, mi se pare aiurea , adica in contract exista urmatoarea afirmatie : " sa despagubeasca proprietarul de eventualele daune produse imobilului sau bunurile din interiorul acestuia din folosinta sa" .
Din cat m-am interesat ,aceasta clauza se aplica daca folosesc necorespunzator imabilul sau in mod abuziv.
Eu spal rufe la cateva zile si in 4 luni poate maxim 2 zile daca am avut 2 masini de spalat in aceasi zi ,care nu poate sa duca la stricarea acestui bun ,care nu a fost luat ca nou , a fost luat second hand si inaintea mea a mai fost folosita de chiriasii care au fost inaintea mea.

Exista o parere profesionala in legatura cu astfel de situatii?

Toate cele bune si multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvy93 , utilizator 14:01, 17 Iulie 2025
Ceva ce nu am mentionat mai sus ,acesta a sustinut ca nu e obligat sa imi schimbe masina de spalat si ca poate sa ma lase asa cu ea si daca vreau alta sa imi cumpar.
Unde stai în București,la garsonieră?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea contractului de vanzare cumparare CaMarius CaMarius Buna ziua, as vrea sa va aduc la cunoștința o problema pe care o am in urma achiziționării unei mașini second hand. Mașina e un Opel Insignia din 2009 ... (vezi toată discuția)
Proprietarul ameninta cu evacuarea Andrei20M00 Andrei20M00 Proprietarul apartamentului în care locuiesc dorește să mă dea afară pentru că nu îl plac ca persoană. Menționez că am un contract pe 1 an, sunt ... (vezi toată discuția)
a cui este obligatia sa repare masina de spalat atunci cand stai in chirie ? aaa21 aaa21 Buna seara, Stau in chirie de aproximativ opt luni. Cand m-am mutat, proprietara mi-a spus ca cea care a stat inainte a avut probleme cu masina de spalat ... (vezi toată discuția)