Bună ziua! Am și eu o întrebare în ultimile două luni am primit 3 amenzi de circulație din Italia dar eu nu am fost niciodată în Italia! Ce trebuie să fac?
latka
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu reusiti sa clarificati deloc si nu va poate ajuta nimeni daca :
1. Nu precizati exact ce masini se presupune ca ati condus ? Ziceati initial ca sunt masini inchiriate.
2. Ziceti in ultimul mesaj ca nu ati inchiriat niciodata masini !
Atunci nu se poate explica decit prin faptul ca cineva are un act de identitate fals cu care a inchiriat in Italia masini, pe numele dvs..
Nu ramine decit sa va gasiti in zilele respective martori care sa poata declara exact unde ati fost si v-ati intilnit cu acele persoane.Daca se poate dovedi asa ca ati fost in Romania, trimiteti copii in format electronic (pdf, jpg), celor care reclama amenzile respective.
Mai puteti cere celor care va solicita plata amenzilor sa contacteze politia de frontiera de la noi, pentru a dovedi ca nu se regaseste numele dvs.pe lista pasagerilor nici unui zbor catre Italia, in zilele respective (nu are sens sa inchiriezi masina in Italia, daca ai veni cu auto propriu).
Mașinile sunt închiriate din Italia de la o firma de inchirieri pe numele meu .dar nu de mine,nu avem cum să le închiriez eu așa cum vam descris nu am fost niciodată în Italia. Două dintre amenzi sunt in decembrie (in acea perioada am copie după certificatul medical că am fost internat in spital) iar pentru cea de-a treia nu-i nici o problema să găsesc martori care să declare că am fost acasă! Dacă puteam vă atasam copiii la procesele verbale!
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu trebuie sa-mi atasati mie nimic :) , veti discuta cu avocatul dvs. astfel de detalii daca veti ajunge in instanta. Aici e doar un forum de discutii si mi-am spus o parere.
E o substituire de identitate, sau o simpla coincidenta de nume si o identificare gresita.
Dovezile pe care le aveti pastrati-le bine si copii le puteti trimite celor ce v-au anuntat ca aveti amenzi de achitat, cu mentiunea ca nu sunteti persoana care a inchiriat.
ibn
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Citind tot ce s-a scris si avand in vedere contextul actual, sunteti sigur ca amenzile sunt veritabile si nu e vreo teapa ca sa virati bani intr-un cont? Intrati putin in amanunte cu cercetarile. Amenda a venit pe e-mail? Cine e expeditorul declarat? Si asa mai departe. Succes!