avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... În ultimele două luni am primit 3 amenzi de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

În ultimele două luni am primit 3 amenzi de circulație din Italia, dar eu nu am fost ...

Bună ziua! Am și eu o întrebare în ultimile două luni am primit 3 amenzi de circulație din Italia dar eu nu am fost niciodată în Italia! Ce trebuie să fac?
Ați închiriat vreodată mașina în România? Daca da, atunci ar fi o pistă, daca firma de închirieri acționează atât în România cât și în Italia
Nu am închiriat niciodată mașină nici din România!

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
Se pare ca nu am fost înțeleasă. Declarații notariale etc acte doveditoare, toate trebuie atașate contestației la executare făcute la prefect sau judecătorul de pace, in niciun caz la poliția rutiera care v-a trimis procesele verbale de amenda. Nu au calitatea sa anuleze o amenda. Repet, poliția nu scrie un verbal pe baza declarațiilor persoanei ci in baza actelor de identitate originale ale persoanei. Pe de alta parte daca amenda vine de la ITALSTRADE ( nu spuneți pentru ce este amenda) este posibil ca mașina respectivă sa nu fi achitat taxele de autostrada, iar daca mașina a fost închiriată de dv, sau pe numele dv in baza actelor prezentate la societatea de închirieri atunci este explicabil. Sau daca mașina a fost parcata in loc nepermis sau in fâșia orara depășită. Ați spus undeva ca mașina a fost inchiriata in Italia dar nu de dv. Vedeți cui ați dat actele si mai ales cine le-a folosit.
Toate trei amenzi sunt pentru depășirea vitezei legale! Două dintre ele sunt cu o mașină închiriată pe 21 Decembrie 2024 una la ora 13,45 iar a doua la ora 15,05 .Iar cea dea 3 amendă este pe data de 26 ianuarie 2025 cu o altă mașină, doar că de data aceasta nu scrie dacă este închiriată. La data primelor două amenzi eu eram internat în spital, iar la ce-a de-a treia Pe data de 25 ianuarie sâmbăta am fost la servici 26 a fost duminica iar pe 27 ianuarie am fost la servici. Nu avem cum să ajung din Romania in Italia și din Italia în România așa repede doar cu avionul cea ce se poate verifica.

eclair a scris:

Se pare ca nu am fost înțeleasă. Declarații notariale etc acte doveditoare, toate trebuie atașate contestației la executare făcute la prefect sau judecătorul de pace, in niciun caz la poliția rutiera care v-a trimis procesele verbale de amenda. Nu au calitatea sa anuleze o amenda. Repet, poliția nu scrie un verbal pe baza declarațiilor persoanei ci in baza actelor de identitate originale ale persoanei. Pe de alta parte daca amenda vine de la ITALSTRADE ( nu spuneți pentru ce este amenda) este posibil ca mașina respectivă sa nu fi achitat taxele de autostrada, iar daca mașina a fost închiriată de dv, sau pe numele dv in baza actelor prezentate la societatea de închirieri atunci este explicabil. Sau daca mașina a fost parcata in loc nepermis sau in fâșia orara depășită. Ați spus undeva ca mașina a fost inchiriata in Italia dar nu de dv. Vedeți cui ați dat actele si mai ales cine le-a folosit.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2025
bebesandu40, utilizator
Iar actele nu le-am dat nimănui probabil au fost furate datele de undeva!

eclair a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera primita in italia (masina inchiriata) ionut_marin ionut_marin Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Am inchiriat o masina in Italia in vacanta anul trecut prin septembrie. In Roma o camera video m-a filmat cum as fi ... (vezi toată discuția)
Cum pot opri un autoturism din trafic daca figureaza pe numele meu desi l-am radiat alexandriuc68 alexandriuc68 Am vandut in 2015 autoturismul personal contract de vanzare cumparare si radiere de la finate.Cumparatorul avea sarcina sa imatriculeze autoturismul,lucru ce ... (vezi toată discuția)
Folosire rca fals razvansax razvansax Am fost implicat intr-un accident rutier, in care, masina mea, aflata in parcare, a fost lovita in urma coliziunii a doua masini. Am primit de la Politie PV-ul ... (vezi toată discuția)