avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... În ultimele două luni am primit 3 amenzi de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

În ultimele două luni am primit 3 amenzi de circulație din Italia, dar eu nu am fost ...

Bună ziua! Am și eu o întrebare în ultimile două luni am primit 3 amenzi de circulație din Italia dar eu nu am fost niciodată în Italia! Ce trebuie să fac?
Datele nu sunt folosite de poliția italiana "luându-le-le de undeva ". Din activitatea mea de 17 ani ca avocat in Italia, dați-mi voie sa ma îndoiesc profund. Daca nu contestați in scris amenzile, așa cum v-am spus exista o procedura specifica, lamentările pe forum nu va ajuta cu nimic. Repet verificarea persoanelor se face in baza cărții de identitate in original. Pana la urma or sa va vina amenzile de plata , indiferent cât timp va trece. Îmi pare rău nu obișnuiesc sa le spun persoanelor ce vor sa audă ci le spun care este situația reală.
Nu am zis că poliția a luat datele mele ci cel care a condus mașina!

eclair a scris:

Datele nu sunt folosite de poliția italiana "luându-le-le de undeva ". Din activitatea mea de 17 ani ca avocat in Italia, dați-mi voie sa ma îndoiesc profund. Daca nu contestați in scris amenzile, așa cum v-am spus exista o procedura specifica, lamentările pe forum nu va ajuta cu nimic. Repet verificarea persoanelor se face in baza cărții de identitate in original. Pana la urma or sa va vina amenzile de plata , indiferent cât timp va trece. Îmi pare rău nu obișnuiesc sa le spun persoanelor ce vor sa audă ci le spun care este situația reală.

O întrebare mai am si eu dacă trimit copie dupa iesirea din spital ca in perioada primelor două amenzi eram internat este bună!

bebesandu40 a scris:

Nu am zis că poliția a luat datele mele ci cel care a condus mașina!

eclair a scris:

Făcând excepție: nu ați fost in Italia in decembrie 2024, ptr că erați spitalizat. Dar ați fost cumva în anii 2023, 2024?. Ați închiriat mașina de acolo? Datele dvs sunt confidențiale, și aici poate apărea legea GDPR. Poate au fost rude de-a Dvs care știau datele dvs personale. Ipoteze ar putea fi multe!! Dar ganditi-va la apropiați care ar fi fost in aceea perioada in Italia. Din senin nu va apar datele ptr o amendă.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedati cum v-a spus Herminast, in plus trimiteți la firma de închiriere o notificare ca să nu vă mai treziți si cu alte amenzi.

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera primita in italia (masina inchiriata) ionut_marin ionut_marin Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Am inchiriat o masina in Italia in vacanta anul trecut prin septembrie. In Roma o camera video m-a filmat cum as fi ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie italia CsmR92 CsmR92 Buna ziua, am fost in italia cu masina inscrisa in romania (pe numele cuiva din familie) si ieri am primit o instiintare de la o firma (pro kolekt) care imi ... (vezi toată discuția)
Casatorita si divortata in italia. ce acte se transcriu si unde? whynotsteff whynotsteff Buna ziua, M-am căsătorit în Italia în anul 2001 cu un italian și nu mi-am schimbat numele de fată. Nu am transcris actul de căsătorie în ... (vezi toată discuția)