avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transferul angajaților străini între locații
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transferul angajaților străini între locații

Transferul angajaților străini între locații

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sa inteleg:
Avand in vedere ca salariatii straini sunt declarati la Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI) cu adresa proiectului initial, imi permite legislatia în vigoare sa ii mobilizez ulterior catre alte proiecte, în alte locatii, fara a modifica adresa declarata la IGI?
Cum se poate proceda legal în cazul în care salariati straini, angajati cu contract individual de munca la o firma din Romania, doresc sa fie transferati catre o altă firma? Nu este vorba despre fuziune sau cesiune între societati, ci despre un transfer voluntar. Este permis un astfel de transfer conform legislației muncii și a reglementarilor privind angajarea cetatenilor straini? Daca nu, se poate face prin detașare? Ce obligatii are angajatorul în raport cu IGI și ReviSal?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 17 Iulie 2025
Vorbiti de acelasi angajator?
Buna ziua,

A nu, nu mi-as fi facut asa ceva.
M-am angajat la o firmă de construcții turcească si am salariati (viitori salariati) care vin din Turcia.
Transferul nu opereaza in sectorul privat ..cel mult pot fi detasati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean strain gabriela neamtu gabriela neamtu in ce conditii se poate angaja un cetatean american la o SC din Romania, daca nu are cetatenie romana? (este casatorit si are copii in Romania) (vezi toată discuția)
Buna ziua. un angajat cetatean strain (angajat la firma din mai ... ani_burian ani_burian Buna ziua. Un angajat cetatean strain (angajat la firma din mai 2024) saptamana trecuta a fost in concediu de odihna. Pe data de 28.10.2024 nu s-a ... (vezi toată discuția)
Trebuie informat in scris igi in cazul angajării cetățenilor ... Mateiutza Mateiutza Trebuie informat in scris IGI in cazul angajării cetățenilor britanici? (vezi toată discuția)